Predstavljamo vam pisce i književnike: Želimir Komadina

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Želimir Komadina

———–

Bilješka o piscu:

Rođen je Mostaru 1963 gdje sam završio Gimnaziju. Diplomirao je 1986 na FPN Sarajevo, na odsjeku Žurnalistike. U Sarajevu i Mostaru sam radio kao novinar u nekoliko redakcija sve do 1991. Najduže vremena u svojoj kratkoj novinarskoj karijeri proveo je kao dopisnik Magazina Naši Dani i kao novinar na privremenom radu u redakciji mostarske Slobode. Od 1992 živi i radi u Kanadi.

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Zbirka pjesama i kratkih priča: “Hodanje u snu”

http://www.digitalne-knjige.com/komadina.php

———–

Naslovnica knjige:

———–

Predgovor:

Materijal za zbirku je pisan, skupljan, i prevrtan po ladicama i kompjuterima godinama. Jako puno materijala je u stvari izgubljeno i ponovo re-kreirano. Neke priče i zapisi su bili urađeni sa namjerom da se ponovo dopišu i razrade. Neke, uglavnom”mostarske” su ipak našle mjesto u ovoj zbirci.

Dug je spisak svih onih koji su mi pomogli u posljednjih 7 godina i neposredno ili posredno omogudili kreiranje i izdavanje ove zbirke.

Svima se zahvaljujem ovom knjigom!!

Posebno hvala svima koji su me kuražili zadnjih nekoliko mjeseci da privedem ovaj posao oko dopisivanja, editiranja, kompletnog grafičkog preloma zbirke.

Fotografije za ilustriranje ove zbirke dao je od srca moj prijatelj Denis Markid.

Želimir Komadina

 

 

——

Uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.