Predstavljamo vam pisce i književnike: Nina Selman

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Nina Selman

———–

Bilješka o pjesnikinji:

Rođena je 1. svibnja 1960. godine u Zagrebu, gdje završava osnovnu i srednju školu kao i Filozofski fakultet na Odsjeku humanističkih znanosti. Odrasta u Zagrebu, Stonu na Pelješcu, Banja Luci u Bosni i Hercegovini te Gevgeliji u Makedoniji,

Putovanja su trajno obilježila njen život. Već 20 godina, radi u prosvjeti, u Zrakoplovnoj tehničkoj školi Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici kao profesorica hrvatskoga jezika i književnosti

Sudjelovala je na natječaju za ljubavno pjesništvo Spark – Valentinovo, 2010. godine., 11 pjesama joj  je objavljeno sa skupinom autora u knjizi Antologija XXI. stoljeća – hrvatskog urbanog pjesništva

Nekoliko godina radila je na digitalnom izdanju zanimljivog kataloga slika “Slikarstvo – nijema poezija” popraćenog zbirkom svojih pjesama. Bavi se slikanjem u slobodno vrijeme.

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

“Slikarstvo nijema poezija”

http://www.digitalne-knjige.com/bender.php

—————

Naslovnice knjiga:

—————

Kritike:

ODJECI NA SINESTEZIJU

„Sinestezija je povratak nama samima, podsjetnik na dane za koje pomisliš da ti više ne trebaju, a to čovjeka i “boli” zbog pomisli na ono što je možda mogao, propustio, želio, trebao..

Duboko se doima sjedinjenje autorskih života i smisla s puno topline koja ukazuje na to da treba vjerovati u ljude poput njih, ljude koji se nisu izgubili u moru besmisla, sivila, bezizlaznih (suvišnih) životnih priča.

Rijetko što izmami suze, ali ova jedinstvena harmonija lomi i najsnažnije jer je topla, snažna, zarazno romantična, zavidno nježna.”

Gordana Vlašić, prof.

„Poštovani gospodine Ante, nikad nisam bila ljubitelj apstraktne umjetnosti pa tako ni likovne. Ali Vaše slike su me jednostavno oduševile i izazivale buru emocija. Teško je opisati ono što čovjeka poveže s određenim djelom, ali svaku od njih savršeno dobro razumijem i proživaljavam. Tekst koji ih je popratio, savršeno se stopio pa iako su to različite umjetnosti, ovdje ovo dvoje igra “kao jedno” – nerazdvojivo je.

Nadam se da svakako imate namjeru u dogledno vrijeme dopustiti im da ugledaju svjetlo dana i razveseliti te oduševiti mnoge, kao što ste i mene jer skrivati ih samo za sebe, bilo bi sebično!

Mislim da Dubrovnik, Hrvatska pa i svijet imaju pravo vidjeti ih i slaviti njihovog stvaraoca i bio bi poseban doživljaj za mene te iste slike vidjeti uživo.”

Gordana Stanojčić

 

 

—-

Uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.