Predstavljamo vam pisce i književnike: Alojz Pavlović

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Alojz Pavlović

———–

Bilješka o piscu

Živi i radi u Zadru. Završio je studij brodogradnje i kibernetike. Radi(o) u prosvjeti, u pomorstvu (plovio), i u informatici, gdje još radi. U prošlom sustavu bio je i nezaposlen. U mladosti je bio aktivan sportaš.

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Roman: “Moja Braća”

http://www.digitalne-knjige.com/pavlovic.php

———–

Naslovnice knjiga:

———–

Kritike:

Zbirka crtica i pripovijesti ima pet ciklusa. U prvom ciklusu autor je svojom moderno-intuitivnom prozom oslikao raznolike doživljaje iz obiteljskog i intimnog života. U svome fabularnom prikazu ostvaruje tradicionalni intoniran izraz služeći se psihološko-realističkim postupcima i didaktičnom refleksijom.

U drugom ciklusu su piščeve priče s plovidbe. Iskazao je literarnu sposobnost da i minucioznim stvarima da jači društveni i osobni značaj.

Potresan je treći ciklus priča s tužnim epilozima sudionika Domovinskog rata – o njihovim slomljenim ljubavima, o traumatičnim rastancima, a u poslijeraću, o njihovoj obespravljenosti.

U četvrtom ciklusu osjeća se autorova visoka frekvencija senzibilne intuicije kojom gotovo eruditski prikazuje povijesno kronološki slijed nastanka predantičke Hrvatske.

U petom ciklusu su impresivne crtice znanstvene fantastike. Pisac borgesovskom magikom misli fantastike, slikovitim nadahnućem isprepletenih mašte i nestvarnosti, predviđa budućnost.

Eduard Pavlović, doc. dr. sc.

 

 

———

Uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.