Predstavljamo vam pisce i književnike: Dubravko Lažeta

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Dubravko Lažeta

———–

Bilješka o piscu:

Rođen je u Osijeku, 10.03.1955. godine. Novinar, pjesnik, skladatelj, glazbenik, šansonjer, pisac, aktivist za ljudska prava, humanist, autor pet knjiga: “Vikend škola gitare”, “Gitara”, “Bas gitara”, “Humanizam – novo povijesno  društveno razdoblje”, “Humanistički manifest – Amos 21.stoljeća”

Autor tri publikacije: “Neću drogu I”, “Neću drogu II”, “Neću drogu III”, autor brojnih novinskih članaka, aktivni suosnivač više kulturnih, humanitarnih, gospodarskih institucija, udruga građana, dragovoljac Domovinskog rata, pričuvni natporučnik – bojnik HV, više puta odlikovan i pohvaljivan za sudjelovanje i doprinos u Domovinskom ratu.

Utemeljitelj i osnivač prvog ratnog humanitarnog fonda u cijeloj RH 1992. godine za pomoć obiteljima poginulih hrvatskih branitelja – pripadnika 106. osječke brigade ZNG, koordinator volonter i voditelj programa primarne prevencije zlouporabe opojnih droga i prevencije obiteljskog nasilja, voditelj brojnih projekata za djecu s posebnim potrebama i osoba s invaliditetom u suradnji s Hrvatskim crvenim križem, Kliničkom bolnicom Osijek, lokalnom upravom i samoupravom, stručnim suradnicima državnih ministarstava.

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Humanistički manifest – Amos 21. stoljeća” digitalne knjige, 2012.

http://www.digitalne-knjige.com/lazeta.php

—————

Naslovnice knjiga: 

—————

Kritike:

Autor knjige “Humanistički manifest – Amos 21. stoljeća” Dubravko Lažeta proročki najavljuje: ” nakon sloma komunizma, propasti kapitalizma, vrijeme je za HUMANIZAM – novo povijesno društvenog uređenja”” i kaže:

“Danas preovladava osjećaj velike nemoći da se bilo što može promijeniti u toj programiranoj teoriji kaosa koji otvoreno i neprikriveno proizvode članovi Masonskih loža, Kluba 300. Iluminata, ostale sluge Zla, moćnici ovoga svijeta koji služe Princu Tame – Staroj Zmiji – Sotoni.

Kako je prozaično i bizarno da zli ljudi, sramota ljudskog roda, svakako manjina, svoj nemoral i ružno, degutantno ponašanje, pokušavaju nametnuti kao uzor i stil ponašanja bez alternative. Zaista sramotno, bizarno, degutantno i pokvareno. Kriminal, strah, političko nabacivanje blatom, propadanje cijelih generacija i starijih i što posebice boli – djece i mladih na koje se to sve reflektira kroz drogu, alkohol, cigarete, obiteljsko nasilje, maloljetničku delikvenciju i ostale, blago rečeno društvene devijantne pojeve.

Pita li se itko zašto se to događa ljudskom rodu? Pita li se itko ima li išta iza crne zavjese? Vidi li itko izlaz iz te paradoksalne situacije?

Što je odgovor na pitanje zašto i danas društveni sustavi: neoliberalni kapitalizam zvan Globalizacija na “razvijenom zapadu” ili instant komunizam u Kini, Kubi, Sjevernoj Koreji i drugim zemljama “današnjeg” komunizma, nešto treće u drugim dijelovima svijeta – sustavi kako se sve zovu, zašto baš svi doživljavaju neuspjeh – potrošeni su i nitko ne vidi kako i kamo dalje?

Odgovor je jednostavan! Niti jedan društveni sustav, pa tako ni današnji koje smo nabrojali, ne može uspjeti jer u svojoj samobiti negira Stvoritelja!

Krajnje je vrijeme da vratimo Boga u centar zbivanja i stvorimo Novi svijet, bolji od svih dosadašnjih, po mjeri i kvaliteti za sve ljude, obitelji i svakodnevne sadržaje koji obogaćuju život, potvrđuju dostojanstvo, solidarnost, čovječnost, ekološku osviještenost.

Krajnje je vrijeme da nestanu čak i korijeni stvaranja tkz. “Novog svjetskog poretka” kojeg pokušavaju ozakoniti tkz. “”moćnici ovoga svijeta!””

Autor Dubravko Lažeta i u knjizi “Humanizam – novo povijesno društveno razdoblje” i u knjizi “Humanistički manifest – Amos 21. stoljeća” (koja vam je dostupna), kroz poziv ljudima za izgradnju novog svijeta senzibilizira čitatelje na starozavjetnog proroka Amosa koji je živio osam stoljeća prije Krista i čije su ondašnje proročke objave o socijalnoj nepravdi i grijehu postale ponovo aktualne i danas u 21. stoljeću.

Da li je ljubav jača od mržnje? Može li čovjek biti sol zemlje i svijetlost svijeta? Da li će Dobro odnijeti pobjedu nad Zlim? Da li je došao trenutak za Humanizam – novo povijesno društveno razdoblje?

DA!

Vrijeme je za DEMOKRATSKI HUMANIZAM – novo društveno uređenje – društvo morala, etike, solidarnosti, mira – NOVI SVIJET za NOVOG ČOVJEKA – HUMANIZAM LJUBAVI – DEMOKRATSKI HUMANIZAM!

 

 

 

——-

Uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.