Predstavljamo vam pisce i književnike – Nevenka Pupek

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Nevenka Pupek

———–

Bilješka o pjesnikinji:

Rođena u Zagrebu 1969. godine. Bilježi životne pojave riječima i bojom već dugi niz godina. Priče i pjesme objavljene su joj u časopisima, zbirkama i zbornicima.

Održala dvije izložbe slika i poezije („Krajolici i pojave” 2010. i „Između šutnje i vriska” 2011.).

Ovo joj je prva samostalna zbirka poezije.

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

“Nedovršena” ; digitalne knjige, 20121.

http://www.digitalne-knjige.com/pupek.php

—————

Naslovnice knjiga:

—————

Kritike:

VRIJEME KAD SE POMIRIŠ SA SOBOM...

(O zbirci pjesama “Nedovršena”)

Ne znam, pripadamo li privilegiranoj generaciji… ili samo toliko nesretnoj (unesrećenoj), da nam se svaki tračak svjetla čini privilegijom… no svakako, unutar te oronule mase ljudskog mesa koja je svjesnost objesila o klin umjesto šešira za sunce s vremena na vrijeme pojave se snažne individue jakog izričaja i hrabrosti. Hrabrosti REĆI!

Nevenku Pupek poznajem godinama, poznavala sam je i onda kad je nisam poznavala. Bile smo bliske toliko da sam ostala zapanjena dobivši Neninu poruku iz rodilišta kojom mi javlja da je upravo rodila sina… toliko smo bile bliske, a jedna drugoj zapravo neznanke – ali samo u stvarnosti koju većina drži za tim kako je nazivlje. Naša je pak stvarnost… NEDOVRŠENA. Mi se u njoj upoznajemo i znamo. U njoj se srećemo i stvaramo čvrste veze. Tu se pronalaze i prepoznaju naše misli… naše krijesnice u letu, mala svjetla usred mraka.

Kako god, reći ću da imamo čast ili nam je dano povjerenje, biti dijelom buđenja. Onog trenutka kad shvatimo da su sva naša nekadašnja očekivanja zapravo bila djetinjasta, a da je sve ono što nam netko nameće kao očekivanje od nas zapravo potpuna besmislena budalaština koju nama i ne pada na pamet ispunjavati… da bismo bile voljene, da bismo bile poželjne, da bismo bile cijenjene ili pak samo prihvaćene…

Ne! Nevenka Pupek svojom zbirkom pjesama baca rukavicu svijetu punom predrasuda. Onom svijetu koji od nas traži sve… koji nam se preslikava u krvnu sliku, a za uzvrat ne nudi ništa – osim beskorisnosti, koju će nam se još usuditi i predbacivati.

Ona ne čeka taj trenutak. Nevenka je preduhitrila sva buduća zbivanja koja je mogla iščitati iz oblaka i u ovoj igri ona je pobjednik.

Ona je ta koja je odbacila tu stvarnost, samo za nas nacrtanih kulisa i za promjenu izabrala vrijeme u kome se pomiriš sa sobom… Vrijeme jeseni.

Elfrida Matuč Mahulja, Krk, 03. rujna 2012.

 

———–

Uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.