Predstavljamo vam pisce i književnike: Marin Bukljaš

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Marin Bukljaš

———–

Bilješka o piscu

Rođen je 1975. godine u Zagrebu u znaku ovna. U životu je promijenio dosta poslova: radio je u CD shopu, prodavao instrumente, vozio kombi i nosio namještaj, konobario, žbukao fasade i skitao se po svijetu. Osnivač je rock benda Vis Tornado, u kojem piše tekstove i svira gitaru. Ne voli jesti meso i slušati turbo folk, voli putovati u egzotične zemlje, odlaziti na koncerte, družiti se s duhovitim ljudima, piti zeleni čaj izražavati se u metaforama. Najveća mu je životna želja primati pristojnu plaću za posao koji voli raditi. Rezident DJ je u klubovima Soba, Tituš i Fanatic.

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Roman “Veliki lutak”; digitalne knjige, 2010.

http://www.digitalne-knjige.com/bukljas.php

—————

Naslovnice knjiga:

—————

Kratak opis romana “Veliki lutak” 

VELIKI LUTAK realistično je djelo s elementima fantastike. Roman se bavi pitanjima smisla života, egzistencije, odnosa glavnog lika prema ljudima koje susreće i sukoba koji vodi unutar sebe, a prikazan je kroz sjećanja na prošlost i čestu analizu postupaka protagonista. Jer kako glavni lik i sam kaže: Neprekidna zabrinutost produživala je potištenost, oduzela mi je energiju i činila me neprekidno umornim, a onda sam otkrio da sam postao ovisan o brigama, i zabrinuo se još više radi toga što sam stalno zabrinut…  Radnja se odvija početkom 21. stoljeća u Zagrebu. Nezaposlenost je u stalnom porastu, a nezadovoljstvo se osjeća na svakom koraku. Glavni lik Robert Zimski je duboko usamljen mladić, nedruštven i učahuren u vlastitu samoću radi čega gavećina ljudi smatra čudakom i mizantropom.

Živi s pobožnom majkom domaćicom i očuhom alkoholičarom kojeg mrzi.

Nakon neuspjelog pokušaja osamostaljivanja, povlači se u sebe i većinu vremena provodi razmišljajući o tome kako da sepromijeni. Ali ne može. Život mu se sastoji od ispijanja piva i pušenja trave s prijateljima u parku te povremenih poslova koje radi bez imalo volje.. Najveći problemi nastaju kad na jednoj zabavi upozna plesačicu Ninu, rastavljenu majku dvoje djece, u koju se impulzivno zaljubi, a koja hoda s čovjekom kojeg Robert nije vidio godinama i ne podnosi ga radi čestih sukoba u mladosti.

Nakon kratkog druženja, Nina i Robert počnu živjeti skupa, ali njegova ljubomora i opsesivnost navode ga na sumnju popraćenu brojnim savjetima jednog njegovog prijatelja iz mašte koji se pojavljuje u trenucima teških psihičkih kriza.

Ubrzo kreće Robertov put prema svakodnevnom opijanju, drogiranju, halucinacijama, komuniciranju sa silama koje žive s one strane života i naposljetku ka ludilu i samouništenju.

—————

I za kraj…

Ja zbilja ne znam kaj moja slika dela ovde!

 

——

Napisao, uredio i odabrao: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.