Predstavljamo vam pisce i književnike: Fabijan Lovrić

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Fabijan Lovrić

 ———–

Bilješka o piscu:

Rođen je u Tuzli 13. rujna 1953. godine.

Za svoj je književni rad višestruko nagrađivan.

Do sada je objavio dvadesetak samostalnih naslova:

pjesama, kritika, književnih tekstova, preko tisuću stranica kritika, eseja, osvrta, studija u prilogu Donat, (Zadarski list).

Član je: Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, Matice hrvatske, Književnog kluba Tin, Hrvatskog književnog kruga Zagreb, Društva hrvatskih haiku pjesnika, Međunarodnog instituta za književnost (International Literary Institute).

 ———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Zbirka pjesama “Ljekovitost ludosti”

Zbirka poezije: “Totus tus”

http://www.digitalne-knjige.com/lovric.php

Zbirka poezije: “Poziv iz zemlje”

http://www.digitalne-knjige.com/lovric4.php

—————

Naslovnice knjiga:

———–

Kritika:

IZBIRLJIV POGLED NA PJESNI Josip Palada & Fabijan Lovrić, Poziv iz zemlje, priredio Fabijan Lovrić Izbor iz nečijega pjesništva, pojedinca, skupine, naraštaja ili povijesnogakontinuiteta, tematski ili motivski izbor, ili u konačnici izbor koji to ne mora i biti,posigurno je odsutnost od mitske, unaprijed prihvaćene svijesti koja živi sebe i mimosvijeta. To su svjesnosti koje samo sebe traže, ili imaju za pokriće ispričati istinitupriču o načinima ljudske dvojbe. Međutim, pjesničko traganje je drukčije raspolaganjeistinom, zapravo je stvaranje te istine. Posve je moguće da se priređivač pjesama,kojima ne moramo znati ni njihove autore, pobrinuo podastrijeti čitatelju dragulje kojisu iz zemlje i vraćaju se pri zemlju koje ih je vjekovječno i oblikovalo.

Prof. dr. sc. Antun Lučić

 

——-

Napisao i odabrao: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.