Predstavljamo vam pisce i književnike: Zoran Kršul

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Zoran Kršul

——————————

Bilješka o piscu:

Rođen je u Rijeci 1955. Bavio se različitim poslovima.

Između ostalog, radio je kao nastavnik književnosti, lektor, automehaničar, recepcionar, brodograditelj, profesionalni /škampar-kočar/ – desetak godina, profesionalni vojnik u gardijskoj brigadi – trinaest godina. Umirovljen 2004. godine.

Nastanjen je u Selcima nedaleko Rijeke (gdje sad povremeno ribari za svoj gušt). U periodici se povremeno javljao kritikom, kratkom prozom i poezijom. (Zastupljen, sporadično prevođen).

Objavio devet knjiga pjesama i jednu priređivačku:

———–

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Zbirka pjesama “Simultanka”

http://www.digitalne-knjige.com/krsul.php

———–

Naslovnice knjiga:

———

Kritike:

Iz predgovora Simultanka

Radi se o istodobnoj (poetskoj) igri na više ploča, na više razina u mnogolikim kombinacijama… Ono što prvi dio poetski konstituira u cjelovitost, o drugi dio relativizira multipliciranjem “osnovnoga” značenja, odnosno multiplicira već u prvome dijelu nazočnu multiplikativnost interpretacije.

Glede toga, šahovnica se ispunja nebrojenim poetskim mogućnostima, iako im je teško reći smisao, kao i samoj poeziji uopće.

U svakom slučaju, Simultanka Zorana Kršula vrijedna je novost i u poetskom i u koncepcijskom smislu, ne samo unutar njegova poetskog opusa.

Iz predgovora Simultanka prof. dr. Milorad Sojević

 

 

——-

Napisao i odabrao: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.