Predstavljamo vam pisce i književnike: Miljenko Stojić

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

———–

Miljenko Stojić

———–

Bilješka o piscu

Miljenko Stojić suvremeni je književnik, novinar i teolog. Rođen 1. lipnja 1960. u Dragićini kod Međugorja. Pohađa Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom, studij filozofije i teologije u Zagrebu, Sarajevu i Jeruzalemu te magistrira kršćansku duhovnost u Rimu.

Piše pjesme, oglede, djela za djecu, kratke priče, aforizme, književnu kritiku, stručne i novinarske članke, uređuje knjige te prevodi. Zastupljen je u različitim antologijama, a
uvršten je i u čitanke i lektiru hrvatskog naroda u BiH. Prevođen je na više jezika.

Živi i radi na Humcu i u Zagrebu. Više podataka o njegovu životu i radu može se doznati na stranicama: www.miljenko.info

——————————

Knjige objavljene i dostupne na portalu digitalne-knjige.com:

Zbirka pjesama “Dobro jutro kolonijo”

http://www.digitalne-knjige.com/stojic.php

——————————

Naslovnice knjiga:

——————————

 Kritike:   

Pjesnički glas Miljenka Stojića ishodi iz dramatičnih mjesta vremena i trenutaka u kojima smo se u sudbinskom pozivu našli kao oni kojima je dana najveća zadaća. Mjesta su to što još ne zamiču u već dogođenu povijesnost: naprotiv, u Stojićevim pjesmama žive intenzivno, duboko, iznova otkrivajući i produbljujući ranjenost i ranjivost, virove i strahove od sve novijih i neizvjesnijih zapleta.

Gojko Sušac

Stihovi Miljenka Stojića, koji čine zbirku znakovita ironijskog koliko i stvarnosno (samo)kritički utemeljena naslova “Dobro jutro, kolonijo”, osobit su znak svekolike hrvatske, poglavito pak herceg-bosanske, stvarnosti transponirane u pjesničku riječ, koja zatim stvarnost – zbiljotvornom književnom riječju osnažena – postaje istaknuto podvučenom činjenicom odmaknutom od zgoljne realnosti što ju je nadahnula.

Boris Domagoj Biletić

 

 

 

——-

Napisao i odabrao: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.