Tko je otrovao slavnog pjesnika?

Četrdeset godina nakon smrti čileanskog nobelovca Pabla Nerude, sud je napokon izdao naredbu da policija otkrije osobu za koju tužitelji tvrde da je naredio Pablovu smrt ubrizgavanjem smrtonosne injekcije.

August Pinoche je čovjek kojem je teško vjerovati!

Nerudina smrt bila je dugo vremena sumnjiva budući da je čileanska vlast diktatora Augusta Pinocheta uporno tvrdila da je slavni pjesnik preminuo od raka prostate. No, malo je onih koji su vjerovali okrutnom diktatoru, pa se s vremenom pojavila i sumnja da je slavni pjesnik otrovan ili ubijen kao i mnogi protivnici diktatorskog režima.

Ozbiljni dokazi koji ukazuju na to da su Pabla Nerudu ipak ubili tajni agenti diktatora

A, nedavno je čileanski tužitelj Eduardo Contreras priložio ozbiljne dokaze koji ukazuju na to da su Pabla Nerudu ipak ubili agenti tajni diktatora Augusta Pinocheta. Tužitelj tvrdi da je liječnik Sergio Draper, koji je svjedočio da je bio uz Nerudinu postelju u vrijeme njegove smrti 1973., tek sada priznao da je s njima u to doba bio još jedan liječnik po imenu ‘Price’.

“Doktor” koji se nigdje ne spominje i kojeg nitko ne poznaje?

Zanimljivo je da Priceova prisutnost nije zabilježena u bolničkoj dokumentaciji, a Draper je, izjavio da ga nikad više nije sreo u bolnici nakon Nerudine smrti. Opis Pricea kao plavokosog, visokog čovjeka, odgovara opisu Michaela Townleyja, agenta CIA-e, koji je radio za čileansku tajnu policiju pod nadzorom Pinochea.

Pjesnikova popularnost i zalaganje za prava potlačenih očito je malo smetala i amerima!

Townley koji je kasnije radio u američkom programu za zaštitu svjedoka, priznao je da je odgovoran za ubojstva mnogih istaknutih Pinochetovih kritičara i političkih protivnika. Tužitelj Contreras smatra da je upravo misteriozni ‘Price’ bio osoba koja je naredila da se Nerudi ubrizga smrtonosna injekcija.

Ekshumacija je dokazala prisutnost otrova u tijelu nesretnog pjesnika!

Nerudin bivši asistent Manuel Araya godinama je tvrdio da je pjesnik otrovan. Ekshumacija Nerudina tijela dokazala je prisutnost otrova u tijelu nesretnog pjesnika, a nalaze je analizirao međunarodni tim forenzičara.

 

—————

Preveo, prilagodio, uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.