Umjetnička djela izrađena od knjiga

Justin Rowe, prodavač knjiga u jednoj londonskoj knjižari, odlučio je iskoristiti stare i odbačene knjige i od njih izraditi prikaze svojih omiljenih literarnih djela.

Sve je počelo tako što se Justin da bi ukrasio izlog svoje knjižare poslužio skalpelom, te napravio skulpture, koje prikazuje brojne scene iz njemu omiljenih literarnih djela. U izradi maštovitih djela koristi se isključivo knjigama, koje su bačene u smeće i nemaju neku veliku literarnu vrijednost.

‘Nikada ne koristim ništa što ima književnu vrijednost. Moja umjetnost napravljena je isključivo od knjiga koje ljudi odbacuju’, kazao je Rowe koji u svojim skulpturama nastoji dočarati i istinsku ljepotu knjiga.

Premda je pohađao umjetničko učilište, studirao je video umjetnost i nikada prije se nije bavio kiparstvom ili rezbarenjem. Inspiracija nalazi u ilustracijama iz knjiga – on ih smanjuje i predstavlja kao 3D.

Justin je već održao vrlo zapaženu izložbu na Britanskoj umjetničkoj akademiji. Trenutno izlaže nove skulpture i izrađuje naručene radove za brojne klijente.

Više podataka o neobičnom umjetniku koji se bavi neobičnom i zanimljivom umjetnošću saznati ćete na njegovoj stranici koja se nalazi na sljedećoj adresi: http://www.daysfalllikeleaves.com/

——————–

Još nekoliko slika Jastinovih skulptura od knjiga

 


 

Video prilog – The Tales of The Ivy Cambridge Brasserie

A, za one koje vječno u nešto sumnjaju pripremili smo i video prilog o Justinu Roweu, njegovoj Cambridge knjižari i skulpturama izrađenim od knjiga.

The Tales of The Ivy Cambridge Brasserie

In celebration of World Book Day today and opening month of the restaurant, we are delighted to reveal a collaboration with local book sculptor Justin Rowe. The 3D illuminated sculpture animates the facade of our restaurant, which opens later this month on Wednesday, 14 March. The sculpture will be on display for one month in the restaurant before being auctioned to raise money for Addenbrookes Charitable Trust. Reservations for the restaurant are now open, click here to book: https://theivycambridgebrasserie.com/

Gepostet von The Ivy Cambridge Brasserie am Donnerstag, 1. März 2018

 

—————

Napisao, uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.