Što žene najviše vole čitati?

Teorija da žene čitaju isključivo ‘žensku’ književnost počiva na predrasudama, jer pripadnice ljepšeg spola gotovo manijakalno konzumiraju sve žanrove, a u rijetkim trenucima kad im knjige ili e-čitač nisu u blizini, tješe se uputama na tamponima ili zubnoj pasti. Mnoge žene tvrde da istim žarom čitaju moderne mainstream romane, eksperimentalnu književnost, chick lit, krimiće, spekulativnu fikciju i književnost za mlade.

Znanstvenike je iznenadilo otkriće prema kojem žene iznad 45. godine najviše uživaju u knjigama koje sadržavaju seksualne priče

Žene koje vole čitati knjige uživaju u različitim temama, ali najdraža im je ipak seks, ustvrdili su znanstvenici. Naime, nedavno je provedeno istraživanje između 2000 žena u dobi od 45 do 60 godina.

Na pitanje koje knjige vole čitati i zašto, gotovo dvije trećine njih je odgovorilo da uživa u živahnim ljubavnim scenama u romanima. Polovica žena rekla je da ih knjige sa seksualnim sadržajem intrigiraju, dok ih je trećina izjavila da biraju knjige upravo prema tom kriteriju.

Čak 35 ispitanih žena reklo je da su im ljubavni romani najomiljenija literatura, 33 posto žena voli kriminalističke priče, dok 31 posto žena uživa u tematski različitoj literaturi.

Gotovo dvije trećine žena pročitalo je mjesečno najmanje jednu knjigu, a petina njih uspijeva pročitati jednu knjigu tjedno. Svaka deseta žena izjavila je da tjedno pročita i dvije knjige.

‘Priznajem da su me dobiveni rezultati iznenadili. Nisam očekivala da baš toliko žena uživa u seksualnim scenama u knjigama te da im je to važan i intrigantan faktor prilikom odabira knjige’, rekla je dr. Trisha Macnair koja je vodila istraživanje.

Žene su napomenule i da im je čitanje knjige u udobnoj postelji jedna od omiljenijih aktivnosti tijekom slobodnog vremena.

 

 

Preveo, obradio i uredio : Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.