Do You Wanna Date My Avatar šapuće vam Felicia Day

Za početak potrebno je pogledati video. Onako usput reći ću vam da ni ja nisam ljubitelj elektronske glazbe, no najavna pjesma treće sezone danas već kultne serije “The Guild”, nešto je što će vam se vjerojatno svidjeti.  A, u nastavku nakon što poslušate “Do You Wanna Date My Avatar”, reći ćemo vam nešto više o Feliciji Day i web seriji “The Guild”.


“Do You Wanna Date My Avatar”


Felicia Day je američka glumica, pjevačica, producentica i autor web serija. Autorica, zvijezda i producentica originalne serije “The Guild” (2007-2013), koja je snimljena na osnovi njenog iskustva kao igrača kompjuterskih video igrica (gamera). Također napisala je i glumila u seriji “Dragon Age” web serije “Dragon Age: Redemption(2011)”. Njene najznačajnije i najupečatljivije uloge u televizijskim serijama su Vi u seriji ” Buffy the Vampire Slayer” (2003.) i dr. Holly Marten u Eureki (2011.).

Studirala je operno pjevanje i balet

Rođena u gradu Huntsville, Alabama. Glumačku karijeru započela je već u dobi od sedam godina. Studirala je operno pjevanje i balet, nastupajući na mnogobrojnim koncertima. Nakon diplome, Felicija se preselila u Los Angeles kako bi nastavila glumačku karijeru. Producenti su je odmah zapazili, pa su uslijedile i razne uloge u filmovima, reklamama i televizijskim emisijama.

Pisanje i produkcia web serije “The Guild”

Nakon toga Felicija je započela s pisanjem i produkcijom web serije “The Guild”, koja se emitirala od 2007. do 2013. godine i istraživala gamersku subkulturu. Pošto se radilo o web produkciji i pošto web serije u pravilu ne donose novac, svi glumci, snimatelji i producenti besplatno su sudjelovali u stvaranju serije. Prva sezona emitirala se samo na YouTube, i prikupila milijune pregleda. Druga sezona prikazana je na tri glavna video kanala tvrtke Microsoft , Xbox Live, MSN Video i The Zune Marketplace, a Microsoft je zapazivši seriju i preusmjerivši je na svoje kanale naravno pokrio i sve troškove snimanja, omogućujući Feliciji, snimateljima i glumačkoj ekipi da budu plaćeni za svoj posao.

Stvaranje zajednice koja se temelji na web videozapisima

Felicija je stvaranje serije The Guild opisala ovako: Započela sam pisati “The Guild ” jer u to vrijeme nije bilo nijedne ponude za uloge u filmovima i serijama. U pisanju scenarija sam se usmjerila na sve ono što volim: stripove, video igre, igre na ploči, knjige i još mnogo toga. Moj cilj u izradi serije “The Guild” bio je stvaranje zajednice koja se temelji na web videozapisima, a to smo i ostvarili, posebno s obzirom na to da smo raspolagali s vrlo malo novaca.

Sve do pojave serije “The Guild”!

Posebnost serije The Guild je to što je bila jedna od prvih web serija koje su bile posvećene subkulturi Gamera (igračima video igara), i što kao prva serija govori o njima na osnovu stvarnog života. Naime prije nje o gamerima se uglavnom s prezirom govorilo kao o nekakvim čudacima, štereberima, geakovima zadubljenim u kompjutere i video igrice. Većina Holivudskih filmova i serija bavi se ili najljepšim ili najzločestijim djevojkama i dječacima u razredu i na gamere ili Geeakove nitko ne obrača pažnju. Sve do pojave serije “The Guild”.

“The Guild” osvojio je brojne nagrade

“The Guild” je osvojio brojne nagrade, uključujući i “Greenlight nagradu” za najbolju originalnu digitalni serijske proizvodnje “Southwestfestivala”, nekoliko “IAWTV” nagrada , uključujući i nagradu za najbolju humorističnu seriju, nagradu YouTube video za najbolju seriju, “Yahoo video nagradu” za najbolju seriju i 2009 “Streamy” nagradu za najbolju filmsku komediju i nagradu za najboljeg glumca u web seriji.

Prvi korak u budućnost mrežne televizije

Sretna okolnost za sam projekt je ta da Gamera, Geeekova ima sve više, da su sve prisutniji na mreži i da je Felicia, ni ne sluteći pokrenula lavinu. Ohrabrena uspjehom serije “The Guild” i našavši svoju publiku Felicija pokreće još niz web projekata The Flog, Sword & Laser (domaćin Veronica Belmont i Tom Merritt) i Tabletop (domaćin bio glumac Wil Wheaton ). Mnogi proizvođači video igara ju pozivaju da sudjeluje u snimanje spotova i reklama za igre. Ubrzo pokreće Geek & Sundry, komercijalni YouTube kanal i multimedijsku produkcijsku tvrtku. Poznavatelji interneta kažu da je to prvi korak u budućnost mrežne televizije”

.

“I’m the one that’s cool”

A, o tome što Felicia Day misli o Geek subkulturi i kako ih predstavlja najviše će vam reći spot za pjesmu “Ja sam taj koji je cool”, koji je također snimljen kao promocija kanala Geek & Sundry. Prisutni su naravno svi glumci iz serije “The Guild”, a uz Feliciju najviše zasluga pripada (kao i u ranijem spotu) Jedu Whedonu, koji je režirao spot i zajedno s Felicijom napisao tekst pjesme:

A u njemu Felicia kaže:

Za sve prljave šale kojim su me ismijavali u školi
Sad sam ja taj koji je cool
Sada sam ja taj koji je cool
Za sve kraljice maturalne zabave
kuje koje misle da još uvijek vladaju
Sada sam ja taj koji je cool
i za onog kretena koji me gurnuo u bazen u osmom razredu
Sada sam ja taj koji je cool
Sada sam ja taj koji je cool
Možeš biti lijepa, krasna i bogata, ali ti si samo alat
I ja sam taj koji je cool
Jer ja sam ono što je super

(slobodan prijevod)

A, za više jednostavno pogledajte spot pjesme: “I’m the one that’s cool”


“I’m the one that’s cool”


 

———

Napisao uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.