„Kako ubiti bivšu suprugu?”(iz knjige “Put u pakao popločen je dobrim namjerama”, Borisa Golića)

Mogu za sebe reći da u principu nisam muškarac koji mrzi žene i nisam prema nikome nasilan. Nisam baš ni dobrodušan, nego sam takav kakav jesam. Sretno sam razveden, ali me moja bivša žena ne ostavlja na miru. Nikoga unaprijed ne mrzim, ali da me neke žene i muškarci ubijaju u pojam, ubijaju me. Ubija me i to što slušam naše vijesti. Pa tako svakodnevno slušam o našim nesrećama, o ratnim zločinima, o stradalima u prometu, o mrtvima i ubijenima, o mafijaškim ubojstvima, o onima koje je pregazio vlak, o tučnjavama u kafiću, i o raznom nasilju na sportskim terenima. Toga nikad dosta i tome nikad kraja. I stalno nam netko govori da nekakvi ratni zločinci mirno šeću našim ulicama. I stalno nam netko govori da netko služi kaznu zbog zločina koje nije počinio. I ja uopće ne znam što da o tome mislim. Ako mislim da naša vojska nije počinila ratne zločine, a tko je to onda učinio? A jesu li to Srbi učinili, ne znam. Srbi to i tako skrivaju, ili se skrivaju i sudi im se u odsutnosti.

I onda čujem i slušam nevjerojatne priče. Nekog su kaznili, a da taj uopće nije kriv. Taj je nevin i ne priznaje krivnju, a proživio je svoju agoniju i noćnu moru. To je gotovo kao moj slučaj, moja bivša žena se zadužila kod nekakvih zelenaša i kamatara, krivotvorila moj potpis na ugovoru i sada to ja, ni kriv, ni dužan, moram otplatiti. I mene nazivaju njeni vjerovnici – psihopate, prijete mi i zahtijevaju isplatu. Inače, svi smo mi nekakvi psihopate i to je naš horor svakodnevni. Valjda kada prođu te naše vrućine ćemo se i mi opametiti, valjda će se i u nama dogoditi nekakve tektonske promjene, pa ćemo se srediti i doći k sebi i u svoju normalnu kolotečinu. I izgleda da su te naše vrućine prošle i došlo nam je bablje ili indijansko ljeto, no moje nizbrdice i dalje traju jer moju bivšu ženu baš brige za stanje njenog mozga i srca, briga ju je za stanje njenog tijela. Briga ju je za njen vanjski izgled.

A mene ne tješi činjenica da je svaki deseti Hrvat blokiran. Ja to ne želim biti. Ja ne želim s time išta imati. Ne želim biti dio tih crnih statistika i sumnjiva poslovanja. Ne želim biti osuđeni ili neosuđeni porezni varalica. Oduvijek sam bio pošten, štedljiv i praktičan. Uvijek sam trošio manje nego sam zarađivao, uvijek sam stezao svoj remen. Svašta sam radio, i uvijek sam imao dovoljno za svoje potrebe. A sada moram gledati jeli visok datum u mjesecu ili nije. A uopće nisam ja otišao kamatarima i posudio 20.000 DEM. I uopće nisam ja, ne plaćao im. To je učinila moja bivša supruga. Ona je stvorila tu teoriju zavjere sa mnom i oko mene. I svi su se kao lešinari obrušili na mene. Oblijeću me nekakvi utjerivači dugova. A neki od njih bi me udarali čekićem ili macom, neki bi me šamarali, a neki bi me šopali kamenjem i staklom. I svi ti vjerovnici, utjerivači dugova i ovrhovoditelji meni viču:

„Plati ili umri!“

A ja ne želim platiti tuđe dugove, a ne želim ni umrijeti, jer se osjećam mlad i u punoj snazi. A nije bilo koga tko me nije tužio, tko nije dobio presudu protiv mene i tko me nije ovršio. A moja bivša žena i dalje mašta o botoksu i filerima za mladenački izgled. A što ja mogu na sve to reći nego da naš sustav odlično funkcionira za njih, jer ja sam platio te račune svoje žene. A svoju bivšu ženu nisam još ubio, a kada ću to učiniti, ne znam. Najradije bih sve porazbijao i istukao je, samo ne smiju joj se vidjeti hematomi, jer me može tužiti. Naša država štiti takve, a mene koji sam ustvari žrtva, nitko ne štiti. Svi govore o ženama žrtvama nasilja, svi govore o prevenciji femicida, svi govore o nefunkcioniranju sustava, svi govore o ratificiranju Istanbulske konvencije, a nitko ne govori o muškarcima žrtvama nasilja i o ravnopravnosti spolova.

Inače, moja bivša žena se želi osjećati mlada duhom i tijelom, ona voli sve što vole mladi ili ide u korak s tim, ona želi vratiti svoju biologiju i svoj biološki sat unazad, ali zanemaruje svoj mozak i svoje srce. Brine se samo za svoju stražnjicu, svoje mišiće, svoj trbuh, svoje grudi i svoju vaginu. Ona misli ako je to zdravo, onda je sve ostalo zdravo. Stoga ona ne osjeća uobičajene tjeskobe i pesimizam, kemijske reakcije, umor i promjene raspoloženja. I stalno ju nešto tjera da se osjeća nesretnom i stalno bi nešto mijenjala na sebi. Uopće ne radi na tome da si pojednostavi život i da smanji životna očekivanja. Živi u tim svojim proturječnostima i paradoksima. I ne želi biti ovca, da ju netko ne bi stalno šišao i stalno ju iskorištavao. A naši političari i naše pravne institucije i dalje mlate praznu slamu i govore svoje demagoške parole.

No što još mogu reći, nego to, da me neke takve osobe izluđuju i od mene prave nasilnu osobu, rade mi to. Da me netko dovodi do ludila, dovodi me da se ne mogu kontrolirati. A ne mogu reći da sam očajan što me bivša supruga vara, što je živahna, nego što troši moje novce za te svoje operacije. No, sada sam u fazi istjerivanja te moje prijevremene mirovine, ali prije nego to istjeram, moram riješiti odnose s mojim bivšom suprugom. Jer što vrijedi istjerati mirovinu, ako će se njome netko drugi sladiti ili osladiti. A radi se o raznim utjerivačima dugova, naplatiteljima dugova, ovrhovoditeljima i poreznicima. Nekakvim ljudima za koje nisam, do nedavno, ni znao da postoje. Oni ti blokiraju račune u banci i sve kartice, oni te dovode u bankrot i u osobni stečaj. Kažu da utjerivači dugova mogu nekome život pretvoriti u pakao. Oni te nazovu, prijete ti i govore ti da će ti slomiti noge, objesiti za jaja i odsjeći genitalije, ako to ne platim. Zbog toga sam nezadovoljan, razočaran, zabrinut i tužan. Zbog toga se živciram, zbog toga sam u strahu i imam tikove.

A za mene je sve to sporna ovrha i sporan dug. Zbog toga mi netko želi isključiti telefon, struju, grijanje i Internet. I ja zbog toga imam grčeve u želucu. A po meni je dug otplaćen. Za tih 20.000 DEM sam platio 156.000 Eura. I to je po meni dosta i previše. No lako je, uz sve to postati beskućnik, živjeti bez struje, vode, telefona i interneta. Oni te lako vrate u srednji vijek. Stoga moraš na njih dobro paziti, kontrolirati ih i čuvati ih se. Jer moja bivša žena ide na te svoje estetike lica i tijela, liposukcije, popravljanje tonusa, na ubrizgavanje silikona, Botoxa i filera, na razne korekcije, na razne kure za mršavljenje, na kozmetičke tretmane i na razna pomlađivanja. Pa je tako podmlađuju i uljepšavaju. Pa joj tako popunjavanju i učvršćuju grudi, bradavice i stražnjicu, injektiraju joj masno tkivo, odstranjuju bore, popunjavaju usne i stidne usne, uvećavaju ili smanjuju neke dijelove tijela, odstranjuju masno tkivo sa trbuha, oblina i guzice. Nakon svega toga, i nakon svih tih turbulencija, ja joj kažem:

„ Ti svoja pogana usta nikako ne možeš začepiti. Debela si i vulgarna kao prasica. Izgledaš na nešto između Michaela Jacksona i Kim Kardasian. Što si od toga dvoga? Jesi li Michael Jackson, Batmanov Joker ili si Kim Kardasian?“

„Moj estetski kirurg ima te dvije, tri slike u svojoj kancelariji, nisam htjela biti ni Michael Jackson, a ni Kim Kardasian. Za tog Jokera ne znam, a želim biti nešto između. Želim biti svoja.“

Ali Michael Jackson nema grudi, a ti si svoje enormno povećala?“

„Misliš da su prevelike?“

„Mislim.“

„I ja sam to shvatila kad sam se probudila iz anestezije. Bilo mi je sve čudno, ali bila sam nepokretna i bespomoćna i nije mi se išlo na novu operaciju.“

„Moraš ići na novu estetsku operaciju i moraš smanjiti grudi. To je tvoja dužnost.“ „Mom mužu se to sviđa. Niste svi vi muškarci jednaki.“

„Kažu da se sada ide k estetskom i laserskom liječniku kao k zubaru? Da je to svakodnevna praksa.“

„Nego što da je tako i tako će biti.“

„Ali tko će sve to platiti? Ja više nemam novaca, ne radim pa nemam.“

„Prodaj kuću!“

„Pa ću biti beskućnik. Briga tebe za mene.“

„Meni trebaju novci za nove operacije.“

Meni smeta potpuna promjena izgleda moje bivše supruge. Potrošila je tolike novce da bi ličila na nekog drugog. I postala je nekakva karikatura između Michaela Jacksona i Kim Kardasian. Uopće joj ne odgovara taj face lifting i taj neusklađeni styling. Povećala je grudi i deformirala je svoju stražnjicu. Ona želi ostati zgodna, seksipilna i zavodljiva, ona voli sav taj glamur, manikure, pedikure i sve te kostime, a tebi ostavi da to platiš. Ti ni ne znaš što te je snašlo, a ona krivotvori tvoj potpis, uzme kredit i zaduži se na banderi kod kamatara. I onda kao nekakav bumerang leti oko estetskih kirurga, terapeuta, frizera, stilista, šminkera, kozmetičara, trenera i instruktora joge, a uz sve to je šopingoholičarka i konzumerka. Troši sve u šesnaest. Nekontrolirano troši. Troši kao luda. A ti se nisi ni snašao, a već dobivaš obavijest od javnog bilježnika da si nekome dužnik i to velike novce. Pitaš tog javnog bilježnika, a kome si to dužan, a on ti neće ili ne želi reći. No jednog dana ipak saznaš istinu, tvoja bivša žena je krivotvorila tvoj popis, uzela kredit sa bandere i zadužila se kod zelenaša.

 

—————————————–

Boris Golić

Ova slika je simbolična i ne odgovara stvarnosti.

Rođen je 1958. godine u Belišću. Do sada napisao:

2010. godine – 55+, „Posljednji Gutmann” i „Tamna strana mog Mjeseca”.

2011. godine – „Vražja divizija” i „Vražja divizija II”.

2012. godine – „Izvan koncepcije” i „Paintball”.

2013. godine – „Zovem se 55+” i „Više se ne zovem 55+”.

2014. godine – „Investitor” ; „22 kvake” ; „Tribunj via Čanak” i „Analiziraj me!”.

2015. Godine – „Nema lijeka za naš blues”; „Izborna lista”; „Svijet okrenut naopako”; „Unatoč i usprkos svemu”.

2016. Godine – „Gimnazijski dani”; „Slavonska molitva”; „Izbjeglica”; „Turci među nama”; „Romi među nama”; „Srbi među nama”.

2017.godine – „Hrvati među nama”; „Seksualni vodič za ruralne frajere”; „Put u Munchen”; „Argentinski tango”, „Strah od stranca”.

2018.godina – „Biti ili ne biti hrvatski tajkun”; “Bjegunac”, Joe, i tu je Amerika”, “Posljednji Prandau – Normann”, „Put u pakao popločen je dobrim namjerama”.

 

———————————-

Preuzmite knjigu – “Put u pakao popločen je dobrim namjerama”, Borisa Golića

 

Knjigu“Put u pakao popločen je dobrim namjerama”, Borisa Golića, moći ćete preuzeti

tako da svojim mišemkliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golic34.php te pažljivo

slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

 

 

———-

Uredio, odabrao i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja autora knjige i autora stranice.