Zašto je čitanje knjige bolje od sexa?

Svim našim čitateljima dobro poznati Beogradski karikaturist i ilustrator Dobrosav Bob Živković opet se pozabavio knjigama i nizom ilustracija odgovorio na pitanje” Zašto je čitanje knjige bolje od sexa?”! Sve to i nas je navelo da se pozabavimo Dobrosavom Bobom Živkovićem, odnosno njegovim ilustracijama i predočimo vam ih na portalu.

 

Zašto je čitanje knjige bolje od sexa?


 

 

Dobrosav Bob Živković

Dobrosav Bob Živković rođen je 07.05.1962. u Pirotu.

Od rođenja Bob pokazuje izuzetni antitalenat za fudbal, užasno je loš u atletici, najgori u košarci i ekstremnim sportovima. Nije bio ni za ratnika, ni za pesnika, tako da je seo i crtao. Crtao je u osnovnoj školi na časovima likovnog, ali i matematike, geografije, muzičkog. Crtao je u srednjoj dizajnerskoj školi posle koje upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. I dalje crta.

Nakon studija počinje njegova karijera dečjeg ilustratora. Njegove ilustracije su se našle i na stranama časopisa Nacionalna Geografija Junior, Evropljanin, Dnevni Telegraf, NIN, Huper, Draganić, Playboy, Maxim itd. U isto vreme aktivno radi kao ilustrator Naučne Fantastike i Fantazije. Kao ilustrator naučne fantastike, najpoznatiji je po veličanstvenom radu na Tolkinovoj trilogiji Gospodar prstenova, kao i po ilustracijama za knjige Stivena Kinga, Klajva Barkera, Rodžera Zelaznija i mnogih drugih.

1989. godine svoj rad posvećuje dečjem stvaralaštvu i do sada je ilustrovao preko 100 knjiga za decu i mlade. Njegov izuzetan doprinos u razvoju dečjeg stvaralaštva u Srbiji, rezultirao je najprestižnijim nagradama i priznanjima.

Tokom jugoslovenskih ratova devedesetih godina, bio je istaknuti antiratni aktivista, kao jedan od ključnih članova u antiratnoj kampanji Rat ubija.

Živi u Beogradu.

 

 

————

Uredio i obradio: Nenad Grbac
————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.