Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com – “U tuđim cipelama”, Snežane Pavelić

Digitalnu knjigu “U tuđim cipelama”, Snežane Pavelić, predstaviti ćemo uz pomoć manjeg djela recenzije knjige:

Govoruša Snežana Pavelić (alias Ana Škornjača)

Otvoreno je društveno angažirana. Ona ne mistificira teme, ne pribježe kulturi laži, ali ni kulturi uljepšavanja… jednostavno pušta životu da joj se približi. Zna ona kako se ništa ne može naučiti iz velike povijesti, isto onako kako se ne može naučiti ni iz osobne povijesti naših obitelji, pa ne pogriješiti. Izlazi u javnost s osobnim stavom bez potrebe da se svidi svima, i njeni zapisi posuđuju glas nečujnima i marginaliziranima. Piše u interesu sestara, majki, prijateljica,… ponekad pričom protiv vjetrenjača pa teme kao da biraju nju, a ne ona njih. Piše i zbog sebe i svog samopoštovanja, da se ne bi dogodilo da život prođe, a ona je šutjela.

Nije jedna od onih koje se sklanjaju u benigne teme. često bolno precizna, pisanjem kao da se liječi od života i onda njene kolumne postaju posveta osobnoj patnji i boli, trpke i surovo istinite; u sljedećem trenutku, njeni redci love kontroverzne teme i goruće događaje u pokušaju da ih promišljanjem osvijetle i razjasne, i onda kolumne postaju polje kritike općeg stanja, britka, beskompromisna borba s razumski neprihvatljivim.

Ona je feministica u svakodnevnoj praksi koja, naratološkim postupcima, nudi osobni ugao gledanja na aktualne događaje i teme. Svjesno bira kolumnu (kao poseban oblik novinskog izražavanja, negdje između publicistike i lijepe književnost) i koristeći u njoj različite funkcionalne stilove hrvatskog jezika (dijalektizme, žargonizme, novinarsko-publicistički, književno-umjetnički, razgovorni stil), komentira zbivanja iz svog osobnog, jasno prepoznatljivog znanog prostora i vremena.

Prošetava u tuđim cipelama (čiji broj joj začudo, jako često odgovara) ovim brodskim mikrosvijetom, koji i nije toliko prostorna koliko duhovna provincija i precizno skalpelom (i ne kaosa) zarezuje u anomalije društva

Ona se odrekla fikcije u ime istine. A istina nikada nije bila u modi. I zato je ona nježna prema ljudima u svojim kolumnama, a oštra prema pojavama.

Darija Mataić Agičić

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/pavelic1.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com