Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com – “Bliski susret s talibanom”, Borisa Golića

Digitalnu knjigu “Bliski susret s talibanom”, Borisa Golića, predstaviti ćemo uz pomoć manjeg djela predgovora knjige:

Predgovor knjige “Bliski susret s Talibanom”

Zlo ne dolazi od Boga, nego od čovjekova grijeha.

Ne postoji bolji pokazatelj karaktera nekog društva od historiografije koju to društvo piše ili ne uspijeva napisati. Edwaes H Carr

Meni još odzvanja: Caj, caj, cajka iz Novoga Sada, a već me sustižu nove neprilike. Naime, išao sam u Japan, ali sam morao sletjeti u Abu Dhabiju. I ne bi to bilo ništa loše, da se u Abu Dhabiju nije dogodio teroristički napad, a od nekud su došli talibani. I ne znam da li sam to samo sanjao ili se to stvarno dogodilo, da su me talibani oteli, opljačkali i odveli u Kabul. Tamo sam svašta doživio, ali sam se sjetio svog sindroma zvanog “Gorski vijenac” i sindroma “Smrt Smail age Čengića. Pitao sam se zašto su nama uskratili bajke, nego smo morali čitati baš ta djela koja su negativno djelovala na našu psihu. I s tim talibanima sam išao na hadž u Meku, pa sam im pobjegao i završio na nogometnom susretu Hrvatska i Maroko. Taj me nogometni susret razočarao, pa sam nakon njega odletio u Japan. Tamo sam se družio s Hanom, Ichiko i Akiko.

Citat o našem trenutnom stanju:

Svaka žemlja ima svoje probleme i u svakoj zemlji nije baš bajno, a ni sigurno. Mi, u našoj zemlji, imamo HDZ, takozvanu zločinačku i kriminalnu organizaciju koja nam ne da se mi slobodno razvijamo i radimo, da ne nazadujemo, da ne stagniramo, da smo zaposleni i da napredujemo. Uz to oni se bave svojim kriminalom, nepotizmom i korupcijom i brige njih za nas. Nikako da nas izvuku iz kaosa koji su oni sami proizveli, nikako da nam donesu stabilnost, a nas sustiže ta velika inflacija i od toga se mi ne znamo obraniti. Nas sustižu vrtoglave cijene energenata i vrtoglave cijene osnovnih životnih potrepština, a ovi iz vlasti nemaju rješenja za to. Oni se bave Ukrajinom i Rusijom, kako pomoći Ukrajini, a odmoći Rusiji, a mi smo prepušteni na milost i na nemilost lokalnih trgovaca. I uz to, naši političari maksimalno lažu, a meni je dosta mojih laži, ne moram slušati i tuđe laži. I što sam još primijetio? Nema kod nas kritičkog stava prema našoj vladi, jer naša vlada radi besprijekorno i nepogrešivo, po jednima, a po drugima pogrešivo. Po istima naša vlada ne griješi, nema afera, jer se afere otkrivaju, a ministri nam dolaze i odlaze.

Uz to imamo mi i našu nazadnu katoličku crkvu, a ona nas optužuje da smo mi krivi za tu našu krizu jer mi podržavamo krizu vjere u Boga. Jer mi smo ateisti, pa sve mrzimo i sukobljavamo se. Pa smo mi krivi zbog naše ranjene i bolesne zemlje, pa smo mi krivi što se srozava ugled Katoličke crkve. A kod nas Katolička crkva sa HDZ – om uvodi diktaturu i tiraniju. Donedavno smo imali diktaturu proletarijata, pa smo imali tranziciju, a od sada imamo diktaturu Katoličke crkve s tradicionalistima, Željkom Markić i HDZ- om. Iz mraka željezne zavjese vraćamo se u mrak Srednjeg vijeka, vraćamo se u 13 ili 14 stoljeće. Nikako da ugledamo naše svjetlo na kraju tunela. Stoga sam kriv što ne znam razliku između vjere, vjeroispovijesti i religije. I više se time ne bavim. Ne bavim se ni mojim seksom izvan braka. Jer meni je seks nasušna potreba, nije grijeh, ne osjećam grižnju savjesti, pa bio seks u braku ili izvan braka. Stoga i ne idem na mise, ni do naših svećenika. Jer tko zna što bi mi rekli, ako je naš kardinal Josip Bozanić mrzovoljan, kakvi su tek njegovi podanici?

Boris Golić

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golic53.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com