“Žuti patuljak”, Kristijana Golića

Digitalnu knjigu “Žuti patuljak”, Kristijana Golića, predstaviti ćemo uz pomoć manjeg djela recenzije knjige:

Poezija iskrenosti

Ne tako davno smo naglasili da poezija bez iskrenosti nije poezija i da ona kao takva i ne postoji. Budimo iskreni i recimo da će većinu čitatelja poezije upravo neistinitost, slatkorječivost i laž natjerati da potraže bolje i uvjerljivije štivo.

Zašto je to tako? Zato jer su riječi moćne. I jer postoji mnogo neistina, laži i zločina opravdanih i neopravdanih riječima.

I upravo stoga u poeziji Kristijana Golića namjerno ističemo iskrenost. A s tom iskrenošću susrećemo se i kad čitamo pjesme, koje bismo na neki način mogli svrstati pod humoristično štivo. Kao recimo pjesma “Jesenujte u Belišću”, koja počinje sljedećim stihovima:

Mnogi se pitaju:”Hoću li ove godine zimovati,
Hoću li ove godine možda napokon ljetovati?”,
No zato ja se pitam zašto nitko ne jesunuje
Tako si planove i za ovo godišnje doba snuje

Sve to uočavamo i u “ozbiljnijoj formi”, poezije Kristijana Golića, koji u pjesmi “Umiljata željo mojih usana”, kaže:

U snazi mojeg duha probuđen je stih
koji zbija sva vremena,
A dan dolazi okrijepljen u ljubavi bez bremena
Pomisao o sazdanju hramova izgnan

A, ako bismo pokušali opisati poeziju Kristijana Golića onda bismo je najbolje mogli opisati rečenicom “Poezija je život bez dosade”. Pišući poeziju pjesnik je nastojao prvo zabaviti samog sebe, a vi naši čitatelji morati ćete mu otkriti da li je uspio zabaviti i vas.

U Zagrebu dana 12.11.2022. Nenad Grbac

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golickr2.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com