“Pjesma šutnje”, Jasne Gugić

Digitalnu knjigu “Pjesma šutnje”, Jasne Gugić, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:

RECENZIJA POEZIJE JASNE GUGIĆ

Jasna Gugić je u svojim pjesmama ispisala tajnu iza jednostavnosti jezika svojih pjesama koji na prvi pogled plijeni pažnju, ali dublji smisao njezinih pjesama krije se u riječima koje sadrže neviđenu dubinu njezinih poetskih tekstova. To se može objasniti pretvaranjem mnogih njezinih pjesama u slike. Riječi, usporedbe, metafore i fikcija korištene u njezinim djelima nose trag, neobičan pjesnički stil pjesnikova stvaralaštva.

Pjesme Jasne Gugić jedinstvena su i lijepa umjetnička struktura sadržana jednostavnim jezikom gdje nas poznate riječi vode svijetom koji nije prividna sugestija sadržana u strofama njene poezije kao što kaže stara poslovica, sreći treba pomoći doći do vrha pjesničkog Olimpa. U tom procesu uzdizanja pjesničke umjetnosti i njezina autora značajnu ulogu imaju obožavatelji i čitatelji, jer oni nisu samo adresati djela, već i prvi i najvažniji cenzori djela. Sve što nosi obilježja umjetnosti zahtijeva vrijeme u svojoj promociji, a postizanje uspjeha nije ničim zajamčeno.

Značajnu ulogu ima autorova osobnost, sposobnost komuniciranja s adresatom kroz svoja djela. Većina autora mlađe generacije živi u žurbi i u iluziji da je objava već uspješna. Međutim, za cijeli proces, od pisanja pjesme do njezinog objavljivanja, potrebno je vrijeme da se ona dovede do čitatelja. Dakle, autorov uspjeh i rang u književnom svijetu ovisi o mnogim čimbenicima, a dakako ne o samopoštovanju ili mišljenju pseudoznanstvenika. Smatram da autor treba biti svjestan svoje vrijednosti, ali se ne treba njome razmetati. Stoga, suprotno autorovim vlastitim očekivanjima, njegova društvena ocjena kao čovjeka može biti od presudne važnosti za prihvaćanje njegova djela.

Jasnu Gugić poznajem ne samo iz njezine kreativne aktivnosti, već kao osobu vidljivu na društvenim mrežama, na Facebooku, gdje je popularna, često cijenjena i nagrađivana. Njezina posebna vrijednost kao čovjeka određena je činjenicom da je aktivna braniteljica svjetskog mira i čisto humanističkih vrijednosti u javnom životu, o čemu svjedoči i činjenica da pripada Svjetskom udruženju umjetnika i pisaca SAPS koji statutom radi na obrani mira u svijetu, jednakosti među narodima, obrani dostojanstva svakog čovjeka i brizi za život okoliša koji nas okružuje.

Nakon čitanja pjesama Jasne Gugić ne samo u ovoj knjizi poezije, mogu uvjeriti čitatelje da vrijeme posvećeno upoznavanju s njezinim djelima nije izgubljeno vrijeme.

Pjesnik, pisac, kompozitor, novinar dr. Amb. h.c. Zbigniew Roth, Poljska

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima)

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/gugic.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com