Objavljena su intimna pisma koja otkrivaju nepoznate detalje samoubojstva književnice Virginie Woolf

Arhiv Britanskog Kraljevskog sveučilišta objavio je više od tisuću stranica dosad neobjavljenih dokumenata, intimnih pisama i 30-ak albuma fotografija članova književne grupe Bloomsbury, poznate po liberalnim pogledima, čiji članovi su među ostalima bili i E. M. Forstera, Lyttona Stracheya, Rogera Fryja i Virginie Woolf.

Tema koja je izazvala najveći interes je nestanak i samoubojstvo Virginie Woolf 1941.

Clive Bell, suprug Vanesse Woolf, u pismu upućenom Francesu Partridgeu, raspravlja o književničinoj smrti u dobi od 59 godina. Nakon njenog nestanka Bell se nadao da će je pronaći kako luta obližnjim selima. No, nekoliko dana poslije u pismu Partridgeu napisao je kako sumnje da se utopila, te napominje da je u pitanju još jedna od njenih depresivnih epizoda i te da je gotovo siguran počinila samoubojstvo.

Pisma otkrivaju i nepoznate detalje o odnosima unutar grupe Bloomsbury, među kojima i mnoge događaje vezane uz Virginiju Woolf, koji su mogli prethoditi njenoj depresiji i suicidu.

Tijelo Virginie Woolf pronađeno je 18. travnja 1941. u rijeci Ouse, u kojoj se utopila tako što je napunila džepove svog kaputa kamenjem.

 

 

—————

Napisao, uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.