Prvo je njegova supruga nestala, a zatim je napisao knjigu “7 načina na koje se može ubiti vlastita supruga”

Godinu dana nakon što je nestala njegova supruga Hannelore, pisac George Klinkhammer je posjetio svog izdavača s novim rukopisom za knjigu. Tema romana bila je vrlo neobična s obzirom na činjenicu da je njegova žena nedavno nestala bez ikakvog traga. Bila je to knjiga “7 načina na koje se može ubiti vlastita supruga”. U jednom od tih maštovitih scenarija glavi lik ostatke tijela svoje supruge samelje u mašini za mljevenje mesa i njime hrani golubove.

No, vratimo se na početak priče. Nakon što je prijavljeno da je nestala supruga, manje poznatog Nizozemskog pisaca krimi romana, policija je uhapsila dotičnog Klinkhammera i ispitivala ga o nestanku njegove supruge. Pretražili su njegovu kuću i vrt, dovodili pse tragače, ali nisu pronašli ništa što je objasnilo nestanak te žene. Bez tijela bilo je nemoguće nastaviti istragu, a Klinkhammer je tvrdio da ga je ona jednostavno napustila i otišla u nepoznatom smjeru.

Nakon njenog nestanka Klinkhammer je nastavio živjeti u istoj kući, nastavio prekomjerno konzumirati alkohol i nastavio pisati. Kad se kod izdavača pojavio s knjigom o tome kako ubiti vlastitu suprugu izdavač je znajući detalje njegovog privatnog života bio zgrožen pročitanim i odmah odbio objaviti taj “maštoviti”, rukopis. Ipak pojedinosti iz te knjige dospjele su i u javnost i u nizozemski podzemni tisak.

Zahvaljujući tome pisac neobičnog romana s zanimljivom životnom pričom ubrzo je postao je slavna osoba. Ubrzo zatim je pozivan i u televizijske emisije (tipa Nove TV ili RTL), u kojima je pričao detalje o svom zanimljivom i ekscentričnom životu. Ovjenčan slavom sreo je novu djevojku i odlučio prodati svoj dom. S djevojkom se preselio u Amsterdam, a njegov dom kupila je mlada obitelj.

Još kad su kupovali  kuću oni su bili svjesni da će prije useljenja morati obaviti sve neophodne popravke. Da bi riješili problem puknutih cijevi unajmili su bager kojim su razbili betonski pod na terasi. A, onda su nazvali policiju. Kad je policija došla ispod betona na terasi otkrila je ostatak kostura za koji se DNK-a analizom uspostavilo da je kostur Hanny Klinkhammer.

Nakon što su policija napokon pronašla ostatke njegove supruge Hanny, Richard Klinkhammer je opet uhapšen. I napokon je priznao da je opijen ili zaluđen alkoholom neko vrijeme drvenim predmetom udarao svoju ženu po glavi. Kad je shvatio da je mrtva zakopao ju je u rupu pred kućom. Zatim je navodno betonirajući terasu, pokrio rupu betonom i tako prikrio miris raspadanja tijela. Šest dana kasnije, prijavio je njen nestanak, tvrdeći da je ona sama najavila da će ga ostaviti i da je kasnije pronašao njen crveni bicikl na obližnjoj željezničkoj stanici.

No, bez obzira na to što mu nisu sudili Hrvatski suci, koji na svakim navodno demokratskim izborima u Hrvatskoj glasaju za svoju HDZ-ovu rodbinu iz Hercegovine Klinkhammer je prošao poprilično dobro. Osuđen je na samo šest godina zatvora i od toga je odslužio samo tri. Da bi priča bila još gora, nakon što je izašao iz  zatvora 2003. godine, pronašao je i izdavača, koji je nadajući se velikoj zaradi, pristao objaviti njegov roman.

Ipak, suprotno očekivanjima roman nije postao besteler. Navodno da je prodano samo nekoliko stotina primjeraka. Najbolju kritiku tog romana napisao je jedan nizozemski književni kritičar. On je napisao sljedeće: Moje čitanje te knjige stalo je već kod naslovnice. Uzevši knjigu u ruke shvatio sam da je zaista nemam dovoljno dobar želudac da bih čitao knjigu u kojoj ubojica svoje supruge dijeli savjete o tome kako i vi možete ubiti svoju suprugu na 7 različitih načina. Naime ja sam književni kritičar, a ova suluda knjiga, priča ili reality show nije književnost. Takve knjige i takvi pisci što se mene tiče uopće ne bi trebali postojati

 

Napisao, uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.