“Treptaj duše”, Zvonimira Nemeta

Digitalnu knjigu “Treptaj duše”, Zvonimira Nemeta, predstaviti ćemo uz pomoć recenzije knjige:

OSVRT NA ZBIRKU “TREPTAJ DUŠE”, ZVONIMIR NEMET

Kad je nečija poezija lagana, čitljiva kao pero labuda, kad je duboka i staklasto teška, kad je uzaludno pokušajna u završetku početka, onda je to poezija u knjizi “Treptaj duše” koju je napisao pjesnik Zvonimir Nemet.

Pjesnik lakoćom stiha plete završetke i početke, od sredine stvara pa razara, na kraju se zatvara pa se opet nekome otvara, a sve je to pisano posebnim izričajem stiha, da sam čak i ja bila tiha, dok sam čitala ovu knjigu i zaboravila svaku brigu.

Eto, tako na mene utječe poezija iz knjige “Treptaj duše”, neobične knjige koju sam pročitala, ali koju je pisao pjesnik u ženskom licu. Vrlo neobičan odabir, ali meni nije stran, jer još jedna pjesnikinja koju poznam piše na sličan način – ona piše u muškom licu i to jako uspješno.

Pjesnik Zvonimir Nemet odabrao je ovaj neobičan stil pisanja poezije tražeći u sebi onu nježnost koju svaki muškarac ima u svom srcu, ali je ne pokazuje na svom licu… tek je negdje pokaže u tami sobe sa svojom ljubljenom i to je opet pokazano s velikom tajnom, jer srce muškarca teško se otvara kao što to žensko srce u ljubavi lakše stvara.

Muškarac je drugačijeg osjećaja, ali mislim da to nije točno: mislim da svako ljudsko biće u srcu ima onaj vatreni cvijet ljubavi koji se otvara samo u momentima kad taj cvijet izroni iza lica sreće, jer ako toga nema ni ljubav kao vatreni cvijet izaći neće.

Život je pisao ovu knjigu, život jednog pjesnika čije sam stihove danas prvi puta čitala, a koji su me oduševili baš tim – vatrenim cvijetom ljubavi.

Jadranka Varga, pjesnikinja, Zagreb, 03.02.2022.

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/nemet.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com