Nakon 99 godina vratio knjigu koju je njegova majka posudila u knjižnici

Stanley Dudek iz Mansfielda odučio je vratiti knjigu u knjižnicu, nakon što ju je pronašao među stvarima svoje preminule majke. Sve to i ne bilo neobično da to nije uradio sa samo 99 godina zakašnjenja.

Naime knjigu ‘Činjenice koje bi trebalo znati o vladi u svojoj državi’, Dudekova majka posudila je davne 1910. godine. Dudek kaže da nije čak ni siguran da li ju je ona pročitala i da li je shvatila što bi sve trebalo znati o vladi u njihovoj državi jer je međuvremenu imala puno posla kako bi odgojila, školovala i cijeli život se brinula za njega, njegovu braću i sestre.

Nakon što je majka preminula Dudeku je trebalo samo 11 godina da konačno odluči da knjigu vrati u knjižnicu iz koje je davno posuđena. Kad je to uradio rekao je samo da ta knjiga pripada građanima New Bedforda.

Knjižničari su ispočetka bili iznenađeni vraćenom knjigom, no onda su nakon kraćeg razmišljanja odlučili Dudeku, odnosno njegovoj majci, koja je tu knjigu i posudila, otpisati zakasninu u iznosu od 360 dolara, odnosno kako su naveli jedan peni po danu kašnjenja.

 

————

Preveo i obradio: Nenad Grbac
————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.