“Zločini Armije Bosne i Hercegovine nad Hrvatima”, Dr. Marka Jukića

Digitalnu knjigu “Zločini Armije Bosne i Hercegovine nad Hrvatima”, Dr. Marka Jukića, predstaviti ćemo uz pomoć manjeg dijela predgovora knjige:

Zašto treba pisati i govoriti o zločinima Armije BiH nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini?

Negiranje počinjenih zločina Bošnjaka (Muslimana) nad Hrvatima tijekom rata od 1992. do 1995. bio je poticaj za pisanje ove knjige. Bošnjačko političko i vojno vodstvo, bošnjački mediji, muslimanski mediji u svijetu, pristrani političari i sudci Haškog suda negiraju i prešućuju zločine Bošnjaka-muslimana pa je nužno podsjetiti na činjenice. O ratu u BiH svaka strana koja je sudjelovala u ratu piše svoju “istinu”, piše svoju povijest u kojoj se prešućuju ili opravdavaju zločini koje su počinili njihovi sunarodnjaci i pripadnici njihovih vojnih postrojba.

Vlastiti zločini se negiraju, prešućuju, a ističu se zločini druge i treće strane. Realno, pošteno sagledavanje rata u Bosni i Hercegovini (BiH) temeljeno na dokumentima, provjerenim svjedočanstvima i izvršenim ekshumacijama iz masovnih grobnica često se prešućuje. Političari i mediji često govore neistine o ratu i počinjenim zločinima. Često se od političara i neodgovornih medija može čuti kako je tijekom rata u BiH poginulo i ubijeno 250.000 ljudi što nije točno jer su istraživači različitih strana utvrdili da se taj broj kreće od 97.000 do maksimalno 104.000 ubijenih. Negiranje zločina, njihovo umanjivanje ili preuveličavanje nije dobro bez obzira s koje strane dolazilo.

Zločin je zločin bez obzira jesu li ga počinili Bošnjaci, Hrvati ili Srbi. Žrtve zaslužuju pravdu bez obzira kojoj etničkoj skupini pripadaju, bez obzira na političko i vjersko uvjerenje. Nažalost, mnogi su ubijeni samo zbog svoje etničke i vjerske pripadnosti.

Autor se ispričava ako postoji neki krivi navod jer je tijekom pisanja knjige naišao na različite podatke o istome događaju pa je moguće da je poneki navod netočan.

Marko Jukić 

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/jukic9.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com