Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com – “Trokut ljubavi i smrti”, Izudina R Bihorca

Digitalnu knjigu “Trokut ljubavi i smrti”, Izudina R Bihorca, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:

RECENZIJA ROMANA TROKUT LJUBAVI I SMRTI

Romanom Trokut ljubavi i smrti Izudin R. Bihorac nastavlja vječitu dilemu svevremenih tema kao što su ljubav, patnja, osveta. O ljubavi i ljubavnim jadima se piše vjerovatno otkako je čovjek spoznao svoje biće, a u tom nepresušnom vrelu se našao i autor ovog romana s idejom da progovori o jednostavnim ljubavima jednostavnih ljudi.

Nema tu mjesta, bar prema Izudinovoj zamisli, za teške tragedije, epske likove, uzvišene ljepote, već je cilj prvenstveno pričati o zaljubljenosti dvoje mladih ljudi, oslonjenih jedno na drugo, kojima je jedina želja da budu sretni zajedno, a da od života traže samo najbolje. I kako to u realnom svijetu teško može da se ostvari, tako se životi mladića i djevojaka nađu u vrtlogu koji im pomuti sreću, dvojici čak oduzme ono što je čovjeku najvrjednije.

Autor ovog ljubavnog romana prati ne jednu već četiri velike ljubavi, četiri sarajevska para koji su raja, odani prijatelji; u svojim najboljim godinama i materijalno situirani, samo bi da otkinu svoj komadić sreće, druže se, putuju, provode. Ali tu je osveta koju sprovode dvojica kriminalaca samo zbog naizgled nevažnog i gotovo zaboravljenog obračuna, više da iskale svoj bijes na sretnima, usput i steknu materijalnu korist. Pisac nam nedvojbeno, ne mogavši prigušiti emocije, o njima najbolje govori ko su i kakvi su.

Radnja romana se prepliće u odnosima ljubavnih parova i odvija u tri bitna grada: Sarajevo, Pariz, Milano. Autor vješto vodi radnju, iscrtava karaktere likova, ali se ne ustručava ni ljubavnih scena u kojima je erotika katkada prenaglašena.

Čitaocu će ovo djelo pružiti pored zanimljive priče i uzbudljive scena nasilja, upoznavanja s historijskim znamenitostima, necenzurisane opise ljubavi.

Šimo Ešić

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/bihorac.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/