“Katoličko-kulturna baština u lijepoj Našoj”, Dr. Marka Jukića

Digitalnu knjigu “Katoličko-kulturna baština u lijepoj Našoj”, Dr. Marka Jukića, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:

Hrvatska katoličko-kulturna baština (crtice) – Proslov

Hrvatski narod je već u sedmom stoljeću prigrlio kršćanstvo. Za razvoj hrvatskoga društva i očuvanje hrvatskoga naroda veliku ulogu imala je katolička vjera o čemu svjedoče mnogobrojne crkve, samostani, spomenici i dokumenti. Katolički redovi (benediktinci, dominikanci, franjevci, isusovci i pavlini) doprinijeli su razvoju pismenosti, kulture, umjetnosti i duhovnosti na hrvatskim prostorima.

Otvaranje škola i sveučilišta doprinijelo je općem napretku hrvatskoga naroda. Crkva je prepoznala doprinos Hrvata te je najznamenitije proglasila svecima, blaženicima, blaženicama i mučenicima. Gospina svetišta diljem Hrvatske svjedoče o štovanju blažene Marije Djevice.

O malom dijelu katoličko-kulturne baštine hrvatskoga naroda objavljene su crtice na portalima: benedikt.hr i croativ.net, koje su ovdje objedinjene.

Napomena: Objavljene crtice podijeljene su u pet cjelina: Hrvatska povijesna baština, Hrvatska kulturna baština, Hrvatska katoličko-kulturna baština, Prirodna baština Lijepe Naše i Znamenite Hrvatice i Hrvati.

Autor

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/jukic6.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/