Uskoro čete moći pročitati i nikad objavljeni roman Simone de Beauvoir

Roman poznate francuske spisateljice, intelektualke, filozofkinje i društvene teoretičarke Simone de Beauvoir, koji je za njena života bio smatran preosobnim i stoga neodgovarajućim za objavu u javnosti biti će objavljen do kraja ove godine.

Napisan 1954. godine, roman “Nerazdvojne” (Les inséparables), donosi nam priču o tragičnom prijateljstvu Simone de Beauvoir i Elisabeth Lacoin – Zaze, koja je preminula od upale moždane ovojnice kad je imala samo dvadeset i jednu godinu.

Izdavačka kuća koja će objaviti ovo djelo navodi da je to priča o “prijateljstvu dviju djevojaka koje se bore protiv konvencija, predrasuda i zastarijelih društvenih očekivanja od žena u Parizu ranog 20. stoljeća”.

Roman je u autoričinim arhivima nedavno pronašla njena posvojena kćer Sylvie Le Bon-de Beauvoir, koja će napisati i predgovor romana. De Beauvoir je 1980. godine legalno usvojila Le Bon, koja je bila jedna od brojnih mladih žena o kojima su se brinuli de Beauvoir i njen suprug Jean-Paul Sartre što je danas čini jedinim izvršiteljem njene volje i nasljeđa.

 

 

Napisao, obradio i uredio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.