“Vilenica Sana”, Ive Bagić – Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

Digitalnu slikovnicu “Vilenica Sana”, Ive Bagić, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije Prof. Snježane B. Višnjić:

Vilenica Sana

U imaginariju odrastanja, rane godine podjednako obilježavaju prva iskustva iz svijeta u okruženju kao i priče koje su nam tada ispričali.

Prve pročitane knjige, likovi i odnosi ostat će tako upisani u naša najranija sjećanja i stopit će se s našom osobnošću na razini koje poslije možda više nećemo biti svjesni, osim možda kao nekog nejasnog sjećanja, dojma ili osjećaja.

U tom svjetlu osvrnimo se i na Vilenicu Sanu, eteričan lik koji će sa svojim stremljenjima k dobru sasvim sigurno ostaviti u dječjem duhu svijetli trag koji će trajati cijeli život. Naime vile i vilenjaci mitološka su bića, koja sublimiraju i pronose odlike i realnog svijeta i onog nestvarnog, imaginarnog, stoga su nužni pratitelji dječjeg odrastanja, poticaji da bi se dijete cjelovito razvilo, svjesno i svojeg fizičkog i duhovnog aspekta.

Takve priče pospješuju razvoj svijesti koja potiče ostvarivanje pozitivne slike o sebi kao i svijest o tome da i samoga sebe možemo ostvariti samo u korelaciji prema drugima.

Nježan i obziran jezik kojim se ova priča obraća djetetu rezultat je podjednako promišljanja odgojiteljice s iskustvom kao i urođenog osjećaja za djetinji svijet koji nas poziva da mu se približimo, da se pognemo prema malenima, ali ne s omalovažavanjem velikih prema malima niti s dociranjem koje proizlazi iz naučenih pedagoških obrazaca, nego s razumijevanjem koje se rađa iz shvaćanja odraslih što su im značila proživljena iskustva u najranijoj dobi i malenih koji osjećaju tko im prilazi s naramkom dobrih misli koje i danas, onima koji vjeruju, daju krila, krila vilenica!

Prof. Snježana B. Višnjić

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/bagic.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/