Stvarnost koja nalikuje radnji jednog od njegovih romana

Američki pisac Stephen King još je 1978. u romanu ‘The Stand’, pisao o virusnoj pandemiji, koja je desetkovala čovječanstvo. U nedavnom intervjuu je napomenuo da mu se mnogi javljaju i tvrde da imaju osjećaj da se zbog situacije s koronavirusom osjećaju kao glavni junaci jedne od njegovih stravičnih priča.

Kao da živimo u romanu Stephena Kinga

‘Svako malo se javi netko tko kaže, ‘Joj pa ovo je kao da živimo u romanu Stephena Kinga. Moj jedini odgovor na to je: Žao mi je’. A bilo je samo pitanje vremena kad će svijet pogoditi pandemija poput ove, dodao je. ‘Prije ili kasnije u našem društvu, u kojem su putovanja sastavni dio svakodnevnog života, moralo je doći do pojave takvog virusa.’

Pandemija će, kaže, na današnju generaciju ostaviti trajan i značajan trag

Sjećam se kako mi je majka pričala o Velikoj depresiji. Ostavila je ožiljak, traumu. I vjerujem da će moja unuka, koja se žalila da ne može vidjeti njene prijatelje, nego samo razgovarati s njima povremeno putem Skypea, jednom kad odraste i kad joj njena djeca kažu kako im je dosadno zato što ne mogu van reći:

‘Trebali ste biti u 2020 i 2021., kad smo svi bili zatvoreni u našim kućama mjesecima!

Svako zlo za neko dobro

Pisac je priznao i da se teško nosi s svim tim događajima, ali i da mu je svakodnevni boravak u kući u to vrijeme svakako pomogao da se još više posveti pisanju.

 

 

————

Preveo, uredio i obradio: Nenad Grbac
————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.