Prodao je milijune knjiga i na kraju priznao da je sve to izmislio!

Francuski pisac Stéphane Bourgoin, čije su knjige o serijskim ubojicama samo u Francuskoj prodavane u milijunskim nakladama, razotkriven je kao – lažljivac!

Samoproglašeni stručnjak za ubojice u svijetu književnosti

Bourgoin je autor 75 knjiga, a sam sebe je oduvijek predstavljao kao “vodećeg stručnjaka za ubojice u svijetu književnosti”. Zahvaljujući takvoj zvučnoj najavi sudjelovao je i u snimanju brojnih francuskih televizijskih filmova koji su se bavili tom tematikom. Tvrdio je da je intervjuirao više od 70 serijskih ubojica, te da se usavršavao u FBI-jevoj bazi u Quanticu u Virginiji.

Mnogi su zbog ubojstva njegove supruge koju je ubio serijski ubojica patili zajedno s njim

Javnost je najviše suosjećala s njim kad je ispričao da mu je suprugu 1976. godine ubio serijski ubojica, koji je prilikom uhićenja dvije godine poslije tog ubojstva priznao još desetak drugih ubojstava.

No, pokazalo se da je sva njegova istina – zapravo jedna velika laž!

No, pokazalo se da je pisac o svemu tomu – lagao! Nakon što je razotkriven Bourgoin je francuskom tisku priznao da nikad nije ni imao suprugu, pa je shodno tome nikad nitko nije, ni mogao ubiti. Priznao je i da nema nikakve veze s FBI-jem, da nikad nije intervjuirao Charlesa Mansona, da se susreo s puno manje ubojica nego što je ranije tvrdio te da nikad nije bio profesionalni nogometaš, iako se i tom informacijom hvalio u javnosti.

Zašto su lažljivci uvijek opterećeni svojim lažima?

– Sve te moje laži jako su me opterećivale – priznao je prošli tjedan u intervjuu koji je dao Paris Matchu.

Ja sam zapravo mitomanijak

– Ja sam zapravo mitomanijak… U potpunosti priznajem svoje pogreške. Sramim se svega – izjavio je Bourgoin u intervju-u za francuski časopis Le Parisien.

 

—-

Napisao, uredio i obradio: Nenad Grbac

———————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present