“Međimurska pepica”, Biserke pl. Vuković

Zbirku poezije “Međimurska pepica”, Biserke pl. Vuković, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:

Vez na rubovima djevojačkih suknji

Zbirka poezije Međimurska pepica, Biserke pl. Vuković, je vez na rubovima djevojačkih suknji, je čipka na podsuknji i rumeno lice mlade djevojke. Autorica niže slike kao da u ruci drži kist i nanosi boje na bjelinu tišine koja se rasprostrla u grudima zrele žene. Žene koja svojom poezijom ljubi svoj zavičaj i istovremeno bježi u svijet različitih boja u potrazi za Njim, nepoznatim, a željenim ili za srećom koja je tu na dohvat njenog stvaralačkog kista, a istovremeno van dosega njenih boja. Vapaj ljubavi i bijeg od boli je neminovno jaka inspiracija za čaroliju riječi prenesene na bogatu nisku autoričine poezije.

U trenutku stvaralaštva pjesnikinja poseže u bogatu riznicu zavičajnog govora i na temelju snažne emotivne povezanosti s rodnim krajem i običajima te folklorom Međimurja ispisuje svoju životnu priču na jasan emotivan način. Čitatelju prostire cijelu paletu boja, od jasnih boja sreće i ljubavi do pastelnih boja čekanja, nadanja, lutanja. Poneka tamna boja zasjeni sjaj plavog neba i proljetnih livada. Bol iznjedrena iz žudnje ne ostavlja mogućnost zaboravu. Ona je sveprisutna i prati autoricu u njenoj samoći i vodi je putevima novih mogućnosti.

Biserka pl. Vuković, je svakako autorica koja svojom svestranošću i izrazito jakim emotivnim erupcijama otvara vrata skrivenim igrama i ostvaruje svoje djetinje snove igrajući se riječima, bojama, tišinama, dubinama. Uvijek postoji vrijeme čekanja, a Biserka zasigurno zna čekati no u svom čekanju ona je nepresušni izvor novih mogućnosti.

Međimurska pepica je zbirka poezije koja se iščitava u samotnim satima. Ona je zasigurno poseban skriven cvijet u vrtu žene koja život gleda otvorenim očima i zavidnom upornošću ruši stereotipe te oslobađa prostor novim kreacijama.

Ljubica Ribić

Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/vukovic4.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/