10 najboljih i najsmješnijih načina za "popraviti nešto na brzinu" 


Sasvim sam siguran da se svatko od vas bar jednom u životu našao u situaciji da nešto mora popraviti na brzinu, a da pritom nema ni alata, ni originalnih rezervnih dijelova. I upravo u tom trenutku potrebno je upotrijebiti i maštu i dosjetljivost i pokvarenu stvar popraviti s onim što vam je pri ruci.

 

Istina je da neki put to ispadne savršeno rješenje. Bolje i od originalnoga. Neki put to ispadne fušeraj koji jednostavno ne radi i ne obavlja ono za što ste ga osmislili. No, postoje i ona rješenja koja radila ili ne, vršila bilo kakvu funkciju ili ne, na lica svakog tko ih vidi jednostavno navuku osmijeh, natjeraju vas na smijeh ili bar (u slučaju da ste malo primitivniji i zaostaliji i apsolutno bez smisla za humor), natjeraju na čuđenje i zbunjeno odmahivanje glavom.


A, upravo iz tog razloga (da se nasmijete, a ne da zbunjeno odmahujete glavom) za vas čitatelje društvene mreže portala Digitalne-knjige.com odabrali smo nekoliko slika takvih savršeno smiješnih popravaka na brzinu.


U svemu tome puno su nam pomogli i čitatelji stranice http://www.boredpanda.com koja je organizirala natječaj za takve savršeno smiješne "popravke na brzinu" i s koje smo preuzeli i slike tih popravaka na brzinu i komentare maštovitih majstora. 


-----------------------------------Živciralo me što utičnica od napajanja stalno ispada iz mog laptopa!
-----------------------------------Za svoju osmogodišnju kćer osmislio sam način da može čitati knjigu kad je u kadi, a da pri tome knjiga nikad ne završi u vodi!


-----------------------------------Nisam imao novaca za popravak oštećenog auta, pa sam morao malo improvizirati!
-----------------------------------Ovako je moj suprug "na brzinu", popravio pokvareni tuš u našoj kupaonici! 

Jako sam zadovoljna njegovom sposobnošću improvizacije! -----------------------------------Što uraditi kad ti se u presudnom trenutku pokvari mikser? Spas je u improvizaciji!
-----------------------------------Policajac je tijekom rutinskog pregleda vozila uočio da na mom automobilu nedostaje brisač stražnjeg stakla! Popravio sam to gotovo trenutno, na licu mjesta, pred njim, no moram priznati da policajčevo lice nije odavalo zadovoljstvo mojom sposobnošću improvizacije!-----------------------------------I kažete lijevi retrovizor nedostaje? Nema problema popravit ću to odmah! Ženo možeš li mi malo dodati tu svoju torbu?-----------------------------------Kako sam na brzinu popravio slomljeni kauć!


P.S. Svi osim moje žene su bili oduševljeni načinom na koji sam to uradio. 


-----------------------------------


Moj nečak razbio je tanjur i pokušao to sakriti od moje sestre! 

Vjerovali vi ili ne - primijetila je.----------------


Preveo, napisao i obradio: Nenad Grbac------------------------

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


     Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.


Jun 22 '16

Algoritmov predstečaj kao zlokobno predskazanje
Knjižare propadaju, naklade padaju, digitalne platforme su bauk, a politika prema knjizi, od vrha do dna, glavinja u potpunom nesnalaženju. Sve to recept je za propast epskih razmjera, čega je Algoritmov predstečaj samo zlokobno predskazanje.


Godinu dana nakon velikog okrupnjavanja na domaćoj izdavačkoj sceni, kad su se udružile knjižare Algoritma, Profila i Mozaika u mastodontski maloprodajni lanac od 40 knjižara, ishodišna firma jedne od sastavnica ušla je u predstečajnu nagodbu.


Direktor Algoritma Neven Antičević zatražio je naime 30. travnja predstečaj Algoritma zbog duga od oko 40 milijuna kuna. Najveći dio tog duga otpada na dobavljače i iznosi gotovo 26 milijuna kuna, pa kad se tome pribroji i 9,5 milijuna kuna kreditnih zaduženja, jasno je da firma koja je u prošloj godini prijavila pad prihoda od 40 posto to jednostavno ne može servisirati ni uz najžešću alkemiju.

Tužan je to trenutak za hrvatsko izdavaštvo, no samo tek prvi realan vjesnik onoga što nas potencijalno čeka. Statistika je neumoljiva. Recesija je pogodila izdavački sektor razornom snagom cunamija i on je jednostavno nije mogao amortizirati. Pad od 40 posto nije samo pad Algoritma, to je pad cijele scene, opterećene pogrešnom politikom prema knjizi, ali i pogrešnim poslovnim modelima.


Govori se, naime, već dugo o krizi izdavaštva koju mnogi neće preživjeti; samo Profil je pokopan više puta, no zasad se ipak uvijek nekim čudom uspio izvući. Ukazuje to i na žilavost sektora koji je svoj uzlet doživio početkom milenija, tada ni ne znajući da živi svoj zlatni period i da će mu se pogrešna politika obiti o glavu – kako ona usmjerena prema njemu tako i ona kojom je aktivno filao svoje širenje.


Sada je tržište možda i nepovratno devastirano, a poraz bi mogao biti potpun ako ne krene značajnija proizvodnja dodane vrijednosti dovoljno interesantne generacijama stasalim na besplatnom tekstu za odvajanje koje kune.


Opet, statistika je neumoljiva, ali ni ona ne daje punu sliku krize. Ako svijet promatramo i kao napola punu čašu, pa ne kažemo da prošle godine pola Hrvata nije pročitalo ni jednu knjigu, nego kažemo da je prošle godine pola Hrvata čitalo knjige, ne možemo zaboraviti da danas vjerojatno čitamo više nego ikad: kompjutori, pametni telefoni, tableti... no sadržaj koji nam stiže posredovan tehnologijom najčešće je besplatan. Ili ga takvog želimo, zaboravljajući da ga je netko proizveo.
Izdavači svih vrsta muku muče da se izbore za svoj dio kolača, pa glazbena industrija smišlja svoje modele, novinska i knjiška svoje...


Glazbenici su se morali naviknuti na činjenicu da je prodaja tvrdih nosača zvuka prošlost i budući odraz prestiža, odnosno elitizma. Glazbenici u Hrvatskoj imaju ZAMP, sa svim njegovim dubiozama, ali imaju i koncerte i rastuću digitalnu distribuciju sadržaja. Njihove krovne udruge konstatno se trude podizati svijest konzumenata o važnosti poštivanja autorskih prava.


Novinski izdavači su također u velikoj krizi, no i oni uživaju određenu potporu države kroz smanjen PDV, kao i mogućnost da u digitalnom svijetu potraže spas. Nikako ne treba pritom zanemariti i to da su novinski izdavači politički faktor u Hrvatskoj.


A što ima knjiga? Buđenje javne svijesti o važnosti autora u lancu proizvodnje knjige. I to je sve. Ne, reći će netko, pa i knjiga ima sniženu stopu PDV-a i državnu potporu. Ali taj netko možda ne primjećuje da je knjiška industrija politički potpuno nerelevantna, a da je sustav potpora sramotno nerazrađen i potpuno pogrešno impostiran.


Kad se tome pribroje i neadekvatni poslovni modeli, neprilagođeni suvremenom stanju i suvremenom, ne više anonimnom kupcu, dobivamo sliku armagedona. Knjižare propadaju, naklade padaju, digitalne platforme su bauk, a politika prema knjizi, od vrha do dna, glavinja u potpunom nesnalaženju. Sve to recept je za propast epskih razmjera, čega je Algoritmov predstečaj samo zlokobno predskazanje.Napisao: Davor Mandić


Preuzeto s adrese: http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumne/

Osvrt na knjigu - "Poezija svemira", Željke Košarić - Safiris, Jadranke Varge i Dr. Zlatana Gavrilovića Kovača

----------------------------------------


RIJEČ AUTORA - LT. DR. ZLATAN GAVRILOVIĆ KOVAČ 

Pred nama se nalazi zajednički rad troje autor(ic)a pod nazivom "Poezija Svemira", dakako, poezije koja bi imala kao svoju temu dubine Svemira uvijek je bilo i uvijek će biti i po tome ova knjiga nije ništa izuzetno. 

Izuzetno je, međutim, to da se ona znatno razlikuje od sličnih pokušaja koji su NASA-ine fotografije Svemira uglavnom objašnjavali na način shodan prirodnim znanostima. 

Razlika je, dakle, u odnosu na NASA-in projekat to, da su slike Svemira ovdje praćene literarnim i filozofskim zapisima koji daju uvid u našu egzistencijalnu dramu ovosvjetovoga življenja i da je mimo prirodno-znanstvenih relacija Svemir ovdje viđen kao estetički problem kojega pokušavamo opisati, ali kojega u svojoj biti ne razumijemo. 

To je, dakle, glavna razlika u odnosu na prvu knjigu koja donosi slike Hubbleova teleskopa koja ima naslov "Hubble's Universe, a new picture of space" iz 1996. godine. 

I drugi moment koji ovu knjigu čini posebnom je svakako izbor njenih autora koji možda nemaju komercijalnu "težinu", da bi bili traženi i promovirani uz dobre naknade, već je riječ o autorima koji su poetsku riječ učinili smislom vlastitog življenja na način, da im se čitav Svemir čini rodnim mjestom svekolikoga poetskoga stvaralaštva. Odatle ne postoji razlika između poetske i kozmičke ljepote, to je jedno te i isto.

I konačno, ja bih se zahvalio usrdnosti glavnoga urednika portala 
www.digitalne-knjige.com gospodinu Grbac Nenadu, čijom zaslugom je ovo malo djelo ugledalo svjetlost dana kao i autoricama, gospođama Željki Košarić-Safiris i Jadranki Varga koje su svakako najzaslužnije, da se knjiga predstavlja zainteresiranom čitateljstvu u obliku u kojem ona već jest. 

Lt. dr.Zlatan Gavrilović Kovač, Adelaide, 19th of may 2016 ----------------------------------------RIJEČ AUTORA - JADRANKA VARGA 

Dragi moji čitatelji,ova naša zajednička zbirka, "Poezija Svemira", nastala je jednog poslijepodneva, dana 19.5.2016., na inicijativu dragog prijatelja Zlatana i spojila je troje članova portala 
www.magicus.info koji su napisali svoje riječi o Svemiru. 

Ova zbirka čini zapisivanje naših razmišljanja o duhovnim temama i aspektima prolaznosti i života i sveukupnosti cijelog Svemira gdje je sve tako tamno i mirno, a tek poneka svjetlosna zraka obasja tu nemirno mirnu dubinu beskraja. 

Ovo su teme koje su me oduvijek zaokupljale i time sam si potvrđivala ono što sam oduvijek znala u duši - nismo sami.

Jadranka Varga, Zagreb, 19. 5. 2016. ----------------------------------------RIJEČ AUTORA - ŽELJKA KOŠARIĆ - SAFIRIS 

Riječima izraziti neopisivo, kad zadivljena promatram zvjezdano nebo, mogu jedino kroz stihove, ritam, svjetlosnu muziku, maštu. 

Zaplesati zvjezdani valcer kroz tu riječ, ispreplesti unutarnje galaksije sa dušama čiji je doživljaj sličan ili potpuno različit od mojega, velika je radost i čast, jer se prilikom dodira naših unutarnjih struna rađa nešto novo, do sada nedoživljeno, neistraženo… pozivnica za još jedan zvjezdani let. 

"Zvjezdano sam nebo, da, sada sam svoja…
bezgranična, svjetlosna, ponorna i tamna,
pustolovna, nemirna, spiralnoga tijeka,
eksplozivna, tiha, udaljena, zamamna,
prostrana, neistražena, zvjezdana rijeka…"

Željka Košarić - Safiris, Zagreb, 20.5.2016. 
----------------------------------------I tu knjigu, moći ćete preuzeti tako da svojim mišem kliknete na link: 

http://www.digitalne-knjige.com/poezijasvemira.php te pažljivo slijedite daljnje 

upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga. 

Uredio i obradio: Nenad Grbac


------------------------

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


     Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.
Jun 8 '16
Osvrt na knjigu -  "Netko postoji", Željke Košarić - Safiris
NOVA DIMENZIJA POSTOJANJA 

Što je uopće recenzija? Ona je zapravo subjektivno mišljenje onoga koji je piše. Pošto stojim iza one čuvene izreke - 'istina je u oku promatrača', znam da svatko od nas ima svoj doživljaj jedne te iste stvarnosti, u ovom slučaju, Željkine poezije. 

Ali, ono što bih mogla gotovo tvrditi, da nitko ne može ostati ravnodušan na ENERGIJU koja nas u valovima zapljuskuje kada je čitamo. Ta plima energije podržana je i ritmom rime, koja joj daje vjetar u krila. 

Morala sam svaku pjesmu čitati nekoliko puta, jer svakim novim čitanjem otvara se nova dimenzija postojanja. 

DA! Dobro ste čuli! POSTOJANJA! Ovdje je riječ o energijama intenzivnih emocija koje nas prožimaju. 

Želim vam da se i vi, dragi čitatelji, barem nakratko, otisnete na otvoreno more doživljaja vaše istine. 

SRETAN PUT!

Maja Laboš 

-----------------------------------------I tu knjigu, moći ćete preuzeti tako da svojim mišem kliknete na link: 

http://www.digitalne-knjige.com/safiris2.php te pažljivo slijedite daljnje 

upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga. 

Uredio i obradio: Nenad Grbac


------------------------

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


     Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.


Kratka povijest aromaterapije - Iz knjige "Mirisna higijena duše i tijela" Natalije Lorković
Povijest korištenja mirisa u kršćanstvu


Mirisne esencije biljaka kao i čista nepatvorena ulja imala su izuzetnu ulogu i značaj u kršćanskoj tradiciji od najranijih vremena. Budući da je Biblija zbroj knjiga koje su nastajale kroz period od petnaest stoljeća, a prema navodima povjesničara od 13. stoljeća prije Krista do 2. stoljeća nove ere, možemo je smatrati izvorom znanja o korištenju mirisnog bilja i njegovih esencija u svetim obredima i raznim crkvenim ceremonijama kršćanstva.


Na mnogim mjestima u Bibliji možemo pronaći zapise o korištenju dragocjenog bilja i ulja u razne svrhe i sa različitim motivima. Nekad se radilo o mirisima za kađenje hramova, za svečanosti pomazanja crkvenih velikodostojnika, ponekad za ozdravljenje bolesnih, u borbi protiv zaraznih bolesti koje su harale i odnosile mnogobrojne živote, no uvijek se koristilo sa poštovanjem i vjerom u njihove gotovo nadnaravne moći.


Ljudi su koristili ozdravljujuća svojstva ulja i mirisa kako bi njegovali tijelo izvana i iznutra. Tako su se mnoge ozljede i rane tretirale uljima, a naročito je bilo cjenjeno čisto maslinovo ulje. 


Na mnogim mjestima u Bibliji možemo pronaći zapise o korištenju bilja, mirodija, miomirisa i ulja za pripravljanje posvećenog ulja za pomazanje.


U Knjizi Izlaska (30:22-25) Jahve daje Mojsiju upute kako bi napravio ulje za pomazanje, na sljedeći način:


Knjiga Izlaska (30:22-25)


Još reče Jahve Mojsiju: „Nabavi najboljih mirodija: 500 šekela smirne samotoka, pola te težine 250 – mirisavog cimeta, 250 mirisave trstike, 500 prema hramskom šekelu – lovorike i jedan hin maslinovog ulja. Od toga napravi posvećeno ulje za pomazanje.”


U Jakovljevoj poslanici (5:14-14) napisano je:


“Boluje li tko među vama? Neka sebi dozove crkvene starješine! Oni neka mole nad njim mažući ga uljem u ime Gospodnje pa će molitva učinjena sa vjerom spasiti bolesnika! Gospodin će ga podići i ako je učinio grijehe, dobiti će oproštenje...“


Kada bi se čistom maslinovom ulju koje se najčešće rabilo dodala mirisna komponenta, a ako je bilo i posvećeno od biskupa ili nekog crkvenog starješine, ulje bi dobivalo neku novu spiritualnu dimenziju. To posvećeno ulje koristilo bi se u važnim crkvenim ceremonijama kao što su pomazanje svećenika ili svetih predmeta i objekata, a postojao je i običaj da se umrlog također namaže posvećenim uljem.


U Poslanici Filipljanima (4:18) zapisano je između ostalog i ovo: 


„...... namiren sam svim što treba, i pretječe mi: ispunjene su mi sve želje otkako sam primio od Epafrodita vašu pošiljku, „slatki miris“, prijatnu i ugodnu žrtvu Bogu.......“


Najznačajniji događaj u Novozavjetnoj kršćanskoj tradiciji, a to je rođenje Isusa Krista, također je uveličan i naglašen mirisnim darovima koje su donijeli dva od tri mudraca što su se došli pokloniti Sinu Božjem.


Znamo, da su donijeli poklone u vidu miomirisa, smirnu (mira) i tamjan.Na taj je  simboličan način pokazana vrijednost miomirisnog bilja koja se koristi od rođenja pa do smrti. Znamo i da su nakon smrti, tj. nakon što su razapeli Isusa Krista i smjestili ga u grob, došle Marija Magdalena i Marija, majka Jakova i Salome, kako bi miomirisnim i skupocjenim uljem narda pomazale Isusovo tijelo. Neki čak idu i dalje pa smatraju Mariju Magdalenu prvom pokroviteljicom i zaštitnicom aromaterapije.

 

Povijest korištenja mirisa u kršćanstvu


Postoje vrlo različita i često posve oprečna tumačenja o uporabi mirisnih esencija u crkvenim ceremonijama od onih koji smatraju kako se radi o praznovjerju i zapravo običnom ugađanju našim osjetilima do onih koji zastupaju mišljenje, da su mirisi dio svetosti, jer sadrže Sveti duh.


Čovjek koji je napravljen na sliku i priliku Božju, baštinio je tijelo i duh i samo zajedno oni mogu služiti Bogu. Čovjek je voljen od Boga, on je i određen rasti do vječnog života, od rođenja do smrti preko uskrsnuća u Isusu Kristu, u kojem se Bog otjelovio kao čovjek. Molitva i štovanje Boga jedinstveno je iskustvo u kojem sudjeluju i duh i tijelo. Štovanje i molitva, bili javni ili privatni, uključuju u sebi i svih pet osjetila, od kojih je jedan i osjet mirisa. Vjerovalo se, da su mirisne biljne esencije u stanju otvoriti koridor kroz kojeg preko našeg osjeta mirisa postajemo bliži spiritualnom svijetu i Bogu.


Paljenje tamjana u crkvama neki su autori pokušali protumačiti na način, da se zapravo radi o pročišćenju atmosfere, dok su oni autori koji su svjesni njihove suptilne vibracije, krenuli na „krilima miomirisa“ u spiritualni nezamisliv svijet i o tome napisali nadahnjujuće knjige koje istražuju spiritualnu dimenziju aromaterapije. Ako vjerujemo, da mirisne arome svojim suptilnim vibracijama otvaraju put u spiritualne dimenzije, rado ćemo u našim spiritualnim praksama molitve, kontemplacije ili meditacije koristiti eterična ulja.


No, provjerimo što suvremena aromaterapijska literatura kaže o svetim mirisima smirne (mira) i miloduha (izopa) koji se spominju u kršćanskoj tradiciji od najstarijih dana. Osvrnimo se ovdje na njihovu spiritualnu dimenziju. Ne zaboravimo pri tome sjetiti se riječi jednog od pionira aromaterapije Jean Valneta koji je između ostalog rekao:


„Ništa nije manje znanstveno od odbijanja nekog znanja samo zato što nije objašnjivo“. 


Korištenje miomirisnih tvari u Egiptu, Grčkoj i Rimu 


U Egiptu je paljenje miomirisnih tvari bilo među prvim oblicima korištenja mirisa. Korištenje eteričnih ulja u Egiptu bilo je naročito naglašeno u održavanju osobne higijene. Tako su i prvi zapisi o receptima za dezodoriranje pronađeni baš u Egiptu. Za potrebe balzamiranja Egipćani su pak koristili eterična ulja sa jakim antiseptičkim svojstvima, najčešće cedar i tamjan, kako bi očuvali tjelesna tkiva od propadanja.

Znanje o moćima ovih iscrpaka proširilo se pod utjecajem Egipta na cijeli Bliski istok i Sredozemlje. Ponovo nailazimo na građenje hramova od miomirnog drveća kao što je cedar, poznat je hram kralja Salomona u Jeruzalemu. Osim Egipćana i Grci su bili upućeni u korištenje i ljekovitost biljaka i njihovih iscrpaka. 

Poznata je izreka oca medicine Hipokrata koji je tvrdio, da put prema zdravlju podrazumijeva i korištenje aromatičnih kupki i mirisnih masaža svaki dan.

Rimljani su pak preuzevši znanje od Grka, koristili navedeno blago ne samo za očuvanje zdravlja, već i za potrebe kozmetike i higijene. 

Avicena


Značajan pomak u korištenju i kvaliteti korištenog eteričnog ulja možemo zahvaliti i poznatom arapskom liječniku Aviceni koji je izumio zavojnicu za hlađenje u procesu destilacije. Na taj način dobiveno je eterično ulje bilo izvrsne kakvoće. 


Bio je izuzetno zainteresiran za ružu pa je i njegov prvi destilat bio od latica ruže. Napisao je stotine knjiga među kojima su najpoznatije “Kanon medicine” u kojem sažima medicinska znanja svojih prethodnika iz grčke, rimske i arapske kulture. 


Srednji vijek 


Iako srednji vijek smatramo mračnim razdobljem povijesti koji je uvelike unazadio i zaustavio razvoj svjetovne znanosti, ipak i u tom mračnom dobu nalazimo naznake korištenja mirisnog materijala. Naročito je došlo do izražaja u periodima kada su harale kuga i kolera. Paljenjem mirisnog materijala po trgovima i cestama trebalo je spriječiti daljnje širenje zaraze.


Nosili su se i takozvani pomanderi tj. naranče u koje su bili zabodeni svežnjići ljekovitog i mirisnog bilja ili pobodeni klinčići kako bi umanjili ili otklonili mogućnost zaraze.
-----------------------------------------
Natalija Lorković, rođena 28.11.1954. godine u Ljubljani, od 1956. godine živi u Zagrebu, gdje je nakon završene gimnazije, 1978.godine diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu.


Nakon stjecanja formalnog obrazovanja, počinje proučavati područja koja je najviše interesiraju, a dotiču čovjeka u svim njegovim aspektima - duhovnom, mentalnom, emocionalnom i tjelesnom. Kasnije otkriva svoju veliku sklonost prirodi, proučava ljekovito bilje, a godine 2008. pronašla je školu koja je trebala na neki način spojiti njene interese za čovjeka i njenu ljubav prema prirodi te je upisala „Školu za aromaterapeute“, koju je uspješno završila. 


Nakon 55.godine života i radnog vijeka kojeg je provela u najvećim financijskim institucijama, 2010. seli iz Zagreba na selo i živi jednostavnim prirodnim životom u skladu sa prirodnim ritmovima i okruženjem. Ovdje otkriva čistu radost bivanja u sadašnjem trenutku, provodeći vrijeme u zavodljivoj tišini, čitanju, pisanju i šetnjama kroz predivnu netaknutu i čistu prirodu.


Holistički proučava i piše o čovjeku, proučava i skuplja ljekovito bilje, izrađuje prirodnu kozmetiku i izlječujuće meleme za osobne potrebe, koristi blagodati prirode za očuvanje zdravlja, vitalnosti i svakodnevnu njegu. 


Zadnjih šest godina intenzivno piše, a teme koje je najviše zaokupljaju su ljekovito bilje, ritmovi u prirodi, aromakozmetika, kineska orijentalna medicina, aromaterapijska „metafizika“ u kojoj se bavi spiritualnom dimenzijom eteričnih ulja, kao i mnoge druge teme vezane uz čovjeka i njegov tjelesni, mentalni, emocionalni ili duhovni svijet.-----------------------------------------I tu knjigu, moći ćete preuzeti tako da svojim mišem kliknete na link: 

http://www.digitalne-knjige.com/lorkovic.php te pažljivo slijedite daljnje 

upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga. 

Uredio, odabrao i obradio: Nenad Grbac


------------------------

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


     Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja autora knjige i autora stranice.

 

Jun 7 '16
Osvrt na knjigu - "Svjetlosni zagrljaji", Željke Košarić - Safiris
Prizme životnih izazova otkrivaju sve boje njene duše 

Željka Košarić - Safiris je pjesnikinja Duha i Svjetla. Bogatu spoznaju svog duhovnog svijeta pretače u poetske krajobraze oslikane Svjetlošću. Sjajna, blještava Svjetlost s Izvora kroz njene stihove u ovoj zbirci ulazi u svijet i nosi blagoslov onima koji ih čitaju srcem. 

Spoznaja Svjetlosti donosi i svijest o postojanju tame s kojom se svaki istinski Tragalac mora suočiti. Prizme životnih izazova otkrivaju sve boje njezine duše u kojoj se zrcali i duša čitatelja. Naizgledno šarenilo životnih iskustava opet se sjedinjuje u jednu jedinu Svjetlost koja nas zaogrće poput plašta, grli nas i pruža nam osjećaj sigurnosti, ljubavi i svijesti da smo svi Jedno. 

Zbirka "Svjetlosni zagrljaji" obogaćena je i fotografijama. Kroz svjesno planinarenje, šetnju prirodom, u druženju s prekrasnim ljudima, često je fotoaparatom uočavala sitne detalje, koji su se savršeno uklopili u igru riječi i svjetla, a kao rezultat te zaigranosti stvorena je ova zbirka poezije.

Boris Pecigoš, dipl. slikar 

-----------------------------------------I tu knjigu, moći ćete preuzeti tako da svojim mišem kliknete na link: 

http://www.digitalne-knjige.com/safiris.php te pažljivo slijedite daljnje 

upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga. 

Uredio i obradio: Nenad Grbac


------------------------

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


     Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.Osvrt na knjigu -  "Medicinska etika III - Klinička etika", Dr. Marka Jukića
UVOD U MEDICINSKU ETIKU 

U praksi treba prepoznati postoji li etički problem u sljedećim situacijama: bolesnikova suglasnost za dijagnostički postupak i liječenje, punomoć, kada ne reanimirati, kada prekinuti reanimaciju, moždana smrt, uzimanje organa, transplantacija, pomoć bolesnicima koji su u terminalnom stadiju bolesti, kada otkloniti primjenu sofisticirane tehnike pri liječenju bolesnika, eksperimenti na embrijima, kloniranje, čipiranje, istraživanje novih lijekova i metoda liječenja. 

Pitanje edukacije liječnika glede gospodarstva vrlo je loše i takva loša edukacija također pretpostavlja etičke dvojbe. Trebalo bi liječnike educirati da razmišljaju o svrsishodnosti liječenja i gospodarskim učincima takvog liječenja. Nema nijedne države u svijetu koja bi mogla platiti troškove neracionalne zdravstvene zaštite i zato, osim medicinskih čimbenika, treba uzeti u obzir i gospodarske čimbenike. Zanemarivanje gospodarskih čimbenika etički je dvojbeno jer nesvrsishodnom potrošnjom u jednom slučaju onemogućujemo liječenje drugih u kojih bi liječenje bilo učinkovitije i svrsishodnije. 

Svaki liječnik-kliničar u svojem radu mora se koristiti metodom kliničko-etičke analize (prema Jonsenu). Treba odgovoriti na sljedeća pitanja. 

Koja je medicinska indikacija za medicinske postupke (dijagnostiku, terapiju)? Poboljšava li postupak ili pogoršava bolesnikovo stanje? 

Kakva je kvaliteta života prije medicinskih postupaka, a kakva se očekuje nakon primjene medicinskih postupaka? 

Što bolesnik želi, očekuje? 

Što sve utječe na donošenje odluke: obiteljske prilike, socijalni status, novčane teškoće, političke prilike, različiti interesi itd.? 

Donosi li se odluka o postupcima ili o odustajanju od tih postupaka pod pritiskom? 

Tko je izložen pritisku: liječnik, bolesnik ili i jedan i drugi? 

O slučajevima vezanima za medicinsku etiku raspravljatn će medicinski stručnjaci s tog područja, pravni stručnjaci, teolog, sociolog, novinar, predstavnik zainteresirane skupine pacijenata i neovisni laici (građani). Svi oni moraju biti osposobljeni za to da raspravljaju o medicinskoj etici s različitih stajališta. Osobe koje ništa ne znaju o etici, medicinskoj etici i deontologiji ne bi trebale biti uključene u ovakve timove jer njihova nekompetentnost može napraviti nepopravljivu štetu, a ne pomoći da se problem prepozna i riješi na najbolji način. Svaka rasprava mora biti dobro medicinski obrađena, uspoređena sa slučajevima iz literature. Rasprava nije stručno medicinska, već je rasprava o etičkim problemima koji su se pojavili u nekom određenom slučaju. Problem ne mora biti etički, nego može biti emocionalni, autoritarni ili neke druge prirode. Važno je znati prepoznati etički problem. 

Nadalje se ispituju: sposobnost rukovođenja, gospodarska pouzdanost, primjena rijetkih sredstava, profesionalni i ugovorni rezultati, javni nastupi. 

Jezik komunikacije veoma je važan i u edukaciji treba posebnu pozornost posvetiti tomu. Način na koji se liječnik verbalno odnosi prema kolegama, bolesnicima ili rodbini vrlo je važan jer loš jezik komunikacije uzrokuje niz konfliktnih situacija. Preporučuje se kolege odvratiti od uporabe lošeg jezika komunikacije, upozoriti na neprimjeren jezik i istaknuti važnost dobre komunikacije. 

Dr. Marko Jukić 
----------------------------------------I tu knjigu, moći ćete preuzeti tako da svojim mišem kliknete na link: 

http://www.digitalne-knjige.com/jukic2.php te pažljivo slijedite daljnje 

upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga. 

Uredio i obradio: Nenad Grbac


------------------------

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


     Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.


Osvrt na knjigu -  "Bleiburg II - In te domine speravi", Vladimira Biondića
PROLOG KNJIGE 

U tisućuljetnom sjećanju ili nacionalnoj memoriji hrvatskog naroda - Bleiburg (i sve ono što se na širokom planu pod tim pojmom podrazumijeva) zauzima u hrvatskoj povijesti posve posebno mjesto. Iz hrvatskog smjera gledanja Bleiburg je najveća i najljuća rana na cjelokupnom hrvatskom hodu od stoljeća sedmog kroz sve moguće Scile i Haribde -nacionalne borbe za opstanak. Bleiburg je za hrvatski narod najveća tragedija, tragedija nad tragedijama. Bleiburg je majka svih hrvatskih tragedija. On se može usporediti samo s Holokaustom nad Židovima, Gladomorom nad Ukrajincima i možda turskim genocidom nad Armencima. 

To se događalo ponajviše u miru, nakon završetka II. svjetskog rata - krvoproliće koje je hametice pokosilo najveći dio hrvatske mladosti, najvitalniji dio hrvatskog naroda, te je većinski uništena hrvatska inteligencija, a brojne hrvatske nacionalne kulturne i druge institucije su raspuštene, zabranjene ili posve uništene. 

Nakon Bleiburga hrvatski narod se više nikada nije demografski oporavio. Njegove strašne posljedice trpimo još i danas, ali osjećat' ćemo ih i narednih stoljeća. Tamo se umiralo za Hrvatsku - tamo su tekli potoci krvi. Tamo se dogodilo nešto što je Milovan Đilas opisao riječima. - "Zlo što smo mi napravili Hrvatima, to se ne pamti u cijeloj povijesti Europe." 

Tamo je počelo, a nastavilo se preko mariborskih tenkovskih rovova, preko Teznog, Kočevskog roga, Macelja, Hude jame, Jazovke i brojnih drugih poznatih i nepoznatih stratišta - hrvatsku mladost svuda su kosili na beskrajnim marševima smrti. To je bio trijumf pentagrama, sotonskog simbola crvene zvijezde - općeg pokolja nad golorukim nemoćnim narodom, nad ogromnom vojskom koja se u dobroj vjeri predala i položila oružje. Tamo je bila najveća pobjeda bezbožništva, pobjeda zla nad kršćanskim pukom, kojeg optužiše da su najveći zločinci, poput Krista kojeg proglasiše zločincem da bi pravdali njegovo ubojstvo. 

U Zagrebu, 24. veljače 2016. g. Hrvatski akademik Mile Prpa -----------------------------------------I tu knjigu, moći ćete preuzeti tako da svojim mišem kliknete na link: 

http://www.digitalne-knjige.com/biondic12.php te pažljivo slijedite daljnje 

upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga. 

Uredio i obradio: Nenad Grbac


------------------------

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


     Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.


Osvrt na knjigu - "Zapisi jednog svećenika", Dragutina Kujavca
ZAPISI JEDNOG SVEĆENIKA 

Čitatelju, knjigu koju držiš u ruci sačinjava izbor od 50 napisa vlč. Dragutina Kujavca (Župa sv. Petra i Pavla, Velika Gorica) koje je on niz godina objavljivao u vjerskim novinama - najvećim dijelom u velikogoričkorom "Navještenju". 

Tekstovi su prigodnog, vjerskog karaktera - dakle, upućeni vjernicima i posvećeni vjerskim temama, međutim oni uz religioznu edukaciju posjeduju literarnu živost s mnogo slikovitih zapažanja i duhovitih detalja -zbog čega držimo da zavređuju biti objavljeni u posebnoj knjizi, gdje će njihova vjerska, ali i literarna vrijednost doći do punog izražaja. 

U turopoljskoj tradiciji nabožna literatura ima značajno mjesto - Juraj Habdelić, Juraj Mulih i Matija Magdalenić spadaju u sam vrh hrvatske književnosti, a tu je i cijeli niz ostalih autora. 

Na stanovit način ova je tradicija živa u suvremenom pisanju upravo kroz prigodne napise u vjerskim novinama, izvan kojih okvira uglavnom ne izlazi. Uz uvažavanje vjerske osnovice ovom knjigom kanimo naglasiti književnu stranu. 

Miljenko Muršić 
-----------------------------------------Vlč. Dragutin Kujavec rođenje 7. srpnja 1954. godine u Višnjičkoj Jazbini, Ivanec. Od 1961. do 1969. pohađao je u rodnoj Višnjici osmogodišnju školu, nakon koje se upisuje u Nadbiskupijsku sjemenišnu gimnaziju u Zagrebu, gdje maturira 1973. godina. Nakon toga odlazi na odsluženje vojnog roka. Godine 1975. studira na Filozofsko-teološkom fakultetu u Zagrebu. Za svećenika Zagrebačke nadbiskupije zaređen je 29. lipnja 1980. godine. Od rujna 1980. do 1986. djeluje kao kapelan u Župi Krista Kralja u Zagrebu. 


Nakon kapelanske službe dodijeljena mu je na upravljanje Župa Sv. Martina biskupa u Ščitarjevu, gdje ostaje do rujna 1998. Od 1998. do 2002. župnik je Župe Sv. Terezije od Djeteta Isusa u Zagrebu, a od 2002. godine do danas župnik je u Župi Sv. Petra i Pavla u Velikoj Gorici. Piše za potrebe župa u kojima djeluje i tekstovi su objavljivani u glasilima tih župa. U ovoj knjizi sakupljen je veći dio tekstova objavljivanih u Navještenju, glasilu katoličkih župa Navještenja BDM, Sv. Petra i Pavla, BI. Alojzija Stepinca - Velika Gorica.

 

Slike na naslovnoj strani i na ovitku korica: Ivica Šiško, vitraji u crkvi Sv. Petra i Pavla (snimio Zvonimir Atletić)


-----------------------------------------I tu knjigu, moći ćete preuzeti tako da svojim mišem kliknete na link: 

http://www.digitalne-knjige.com/kujavec.php te pažljivo slijedite daljnje 

upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga. 

Uredio i obradio: Nenad Grbac


------------------------

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


     Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.


Osvrt na knjigu -  "Ruska zora", Zlatana Gavrilovića Kovača
OSVRT NA KNJIGU "RUSKA ZORA" 

Kad je najavio izdavanje knjige "Ruska zora", dr. Zlatan Gavrilović Kovač je pristupio ambicioznom projektu kojim je bio zaokupljen određeni broj godina, a želeći izraditi baš nešto ovako na ovaj način, kako bi čitateljstvo upoznalo neke od ruskih velikana kroz ove izvanredne prijevode. 

Kako nisam puno čitala ruske autore niti sam bila ljubitelj ruske literature, pred mene je došao jedan vrlo neobičan, ali izazovan "zadatak" - napisati osvrt na ovu knjigu. 

Ruska literatura je bogata plodnim autorima, koji su dali svoj obol kroz povijest ove velike zemlje pišući o njoj, o njenom narodu koji je prolazio razne stupnjeve društvenog uređenja, o strašnom siromaštvu kmetstva bez prava glasa, bez prava na zemlju pa do sulude dekadencije ruskog bogatog plemstva koje je stoljećima živjelo na patnji tog jadnog puka. 

Kako je plemstvo nespojivo sa kmetstvom, tako ni bogati plemići nisu shvaćali egzistencijalne probleme, dok su organizirali svoje bogate zabave uz obvezan lov te konzumaciju golemih količina kvaltetnog vina i odabrane hrane, a ti ljudi koji su sve to pripremali nisu imali tjedne ni mjesečne zalihe hrane ni najosnovnihe potrepštine, koliko se znalo konzumirati samo na jednoj takvoj dekadentnoj zabavi. 

Osvrnula sam se na dekadenciju ruskog plemstva gledajući film "Doctor Zhivago", snimljen 1965. prema djelu ruskog pisca Borisa Pasternaka, sa Omarom Sharifom, Julie Christie te Rodom Steigerom u glavnim ulogama. 

Film obrađuje početke ruske revolucije kroz prikaz ljubavi između mladog liječnika Jurija Zhivaga i fatalne Lare Antipove, kroz čije likove i pratimo te povijesne događaje, kao i već gore spomenutu razliku između ruskog plemstva te ruskog kmetstva ili radništva. 

Sve kasnije što se događalo, donosi korjenite promjene u životima glavnih likova i približava meni taj nepoznati svijet ruske prošlosti, ali i tadašnje sadašnjosti. 

Kroz poeziju Mihaila Ljermontova sam doživjela ruski romantizam, da bi na mene pjesma "Ne, ja te tako vatreno ne ljubim" ostavila duboki dojam na moju, tada vrlo mladenačku dušu. 

Za razliku od romantične poezije Ljermontova, teški tekstovi Tolstoja ili Dostojevskog su prikazivali drugačiju stvarnost od lepršavosti romantične poezije tako da je Tolstoj, veliki romanopisac aristokratskog porijekla sa svojih preko 90 književnih djela obilježio rusku književnost vrlo dubokim žigom svoje književne prisutnosti. 

Religija je imala veliki utjecaj kako na rusko plemstvo, tako i na ostatak ruskog naroda, da bi kasnije postala minorna zbog svih povijesno-političko-društvenih zbivanja u Rusiji nakon 1917. godine dolaskom komunista na čelu sa Lenjinom na vlast. 

Čitajući ovu knjigu, kroz prijevod kojeg je izdao dr. Zlatan Gavrilović Kovač, upoznala sam ovu veliku zemlju na drugačiji način od onoga kojeg sam učila u školi ili od onog prikazanog na televiziji ili čitajući u knjigama. 

Dr. Zlatan Gavrilović Kovač je dao jedan presjek literature koja ga je godinama zaokupljala, zajedno sa nekim osnovama suvremene hrvatske literature, ali isključivo one koja se može naći na internetu, jer ista odražava duh novog vremena koji je primjeren Hrvatskoj, pored nekih religioznih obilježja posebnima za novo vrijeme. 

Estetika samog prikaza zadire dublje od površnog prijevoda tako da svaki čitatelj može za sebe pronaći najinteresantnije dijelove i ostati zaokupljen ovim sveobuhvatnim tekstom kojeg nam je autor prijevoda predočio. 

Jadranka Varga, pjesnikinja, Zagreb, 20.2.2016. 

-----------------------------------------I tu knjigu, moći ćete preuzeti tako da svojim mišem kliknete na link: 

http://www.digitalne-knjige.com/gavrilovic31.php te pažljivo slijedite daljnje 

upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga. 

Uredio i obradio: Nenad Grbac


------------------------

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


     Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.


Osvrt na knjigu - "REKONEKCIJA Iscjeljenje Božjom i Svemirskom energijom", prof. Mirjane Milijašević
"REKONEKCIJA Iscjeljenje Božjom i Svemirskom energijom" 

Ova knjiga je svjedočanstvo da su čuda moguća i da se događaju svaki dan u studiju prof. Mirjane Milijašević, koja liječi Rekonekcijom, tj. Božjom i Svemirskom energijom. 

Njen život nije završio odlaskom u mirovinu, već naprotiv, svijet joj se uvelike promijenio otkada se susrela s fenomenom Rekonekcije. 

U ovoj ćete knjizi naći priču jedne obične žene, koja je pomoću Božje providnosti uspjela vratiti životnu radost i zdravlje prvo sebi, a onda i mnogobrojnim očajnim i bolesnim osobama, te pritom ispunila svoju životnu svrhu i pronašla sreću koju širi cijelim svijetom.

Iz knjige "REKONEKCIJA Iscjeljenje Božjom i Svemirskom energijom" 


--------------------------

ISCJELJENJA

 

Ubrzo nakon izlaska iz bolnice oporavila sam se i počela s praksom – iscjeljenjem s energijama Rekonekcije. Prvi su mi klijenti, dakako, bili moji najbliži: sinovi, prijatelji i rodbina. Odmah sam uočila kako se kroz mene prenosi vrlo snažan energetski kanal. Ljudi se nisu mogli načuditi reakcijama koje su primjećivali na sebi već prilikom prvog tretmana.

 

Primjerice, okorjeli pušač je prestao pušiti, paraplegičarka je odbacila štake već nakon prvog tretmana, noćne more su nestajale, povlačile se ciste na dojkama, markeri se smanjivali i došli u normalu, željezo se normaliziralo, metastaze se uništile, i još puno toga. A što bi se tek moglo reći o slikovitim doživljajima boja, zvukovima i zapanjujućim viđenjima i slikama tijekom tretmana?

 

Za vrijeme tretmana iscjelitelj i pacijent ne razgovaraju. Ja, kao iscjeljitelj, pratim takozvane registre, odnosno, tjelesne reakcije na djelovanje energije. Ponajviše se ovdje radi o blagim trzanjima ekstremiteta, treptanju očnih kapaka, promjenama u disanju, gutanju i slično.

 

U ovoj bih knjizi željela navesti neke od slučajeve, gdje sam pomogla osobama razne dobi i s raznim bolestima da ozdrave i s jačom voljom nastave živjeti kvalitetnijim i sretnijim životom.

 

A. A.

 

A. iz Umaga je imala noćne more te se od djetinjstva borila s epilepsijom. I njena je cijela obitelj patila od raznih bolesti. Kćer joj je imala miom na maternici, a suprug je operirao karcinom.

 

Na tretman je prvo došla gospođa A. Kada se uvjerila da su njezine tegobe nestale kao rukom odnešene, dovela je i svoju kćer. Njen se miom na maternici nakon tretmana s četiri centimetra smanjio na četiri milimetra. No, njen suprug nije htio doći na tretman pa sam je zamolila da mi donese njegovu fotografiju. Htjela sam utvrditi mogu li mu pomoći tako da mu dajem tretmane na daljinu. Naime, rekonekcija funkcionira i na taj način budući da je, kako i sam naziv kaže, sve konektirano tj. povezano.

 

Kada sam vidjela fotografiju njenog supruga, odmah sam osjetila njegovu tugu, pomirenost sa sudbinom i totalnu rezigniranost. Liječnici su mu rekli da mu preostaje najviše godina dana života, a on je u to čvrsto vjerovao te se bez borbe prepustio onome što slijedi. Ipak, nakon nekog vremena kćer ga je ipak uspjela nagovoriti glede dolaska na tretmane.

 

Gospodin je izdržao sva tri tretmana nakon čega je otišao na redovitu kontrolu kod onkologa. Onkolog je utvrdio kako se organizam u cijelosti riješio kancerogenih stanica te da mu kontrole više nisu potrebne. Gospodin je također otišao na kontrolu kod kirurga, koji ga je i operirao. Kirurg ga je pregledao i utvrdio kako su čvorići u njegovim limfnim kanalima potpuno nestali, kao i metastaze. Dok ga je pregledavao, ponavljao je: “Non suspect, non suspect” (ništa sumnjivo).

 

Kako se glas o učinkovitosti iscjeljenja Rekonekcijom proširio, tako su mi se za pomoć počeli obraćati ljudi iz cijele Istre i svijeta. Inače, moj se studio nalazi u Rovinju i tu primam većinu klijenata. No, velikom broju ljudi je bilo previše komplicirano doći do mene, npr. koji žive u dalekim zemljama, pa s njima radim na daljinu, jednako učinkovito kao i na blizinu. Ipak, ovdje ne mogu vidjeti pacijenta i promatrati promjene na njegovom licu, jer meni energija izbaci na lice znakove o oboljelim organima. No, oni svejedno budu iscijeljeni, jer energija je kao struja (nekada na drugom kraju udara jače nego na početku). Energija nema granica ni daljine, jer je ja usmjerim koncentriranu kao laser i ona čisti sve redom ono što nije dobro u našem organizmu. Evo što je gospođa M. iz Pule zapisala na mojoj Internet stranici:

 

Nisam mogla više podnijeti svoj težak život i negativne misli koje su me progonile, kao ni umor, nesanicu i noćne more, probleme sa štitnjačom i povišenim šećerom u krvi. Zamolila sam svoju snahu da me odvede gdjegod zna kako bi mi se pomoglo. Ona mi je preporučila profesoricu Mirjanu iz Rovinja, i naručila me kod nje glede tretmana.

 

Već nakon prvog tretmana osjetila sam da više nemam negativnih misli i da sam postala vesela. Kada sam došla kući, mogla sam bez ikakvih problema obavljati sve kućanske poslove. Čak sam išla sa svojima u šumu utovariti drva i dovesti ih kući, jer mi više ništa nije bilo teško. Prije ovih tretmana sam neprestano osjećala umor. Nakon ručka nisam bila u stanju niti suđe oprati, jer bih se morala prije toga odmoriti. Stalno sam imala potrebu za odmorom i snom. Sada je stanje drugačije.

 

Nemam više potrebu za odmorom, osjećam puno više energije, aktivna sam cijeli dan i imam pozitivne misli. Nemam više ni noćne more, a razvila sam i drugačiji stav prema svome suprugu – sada mu imam snage reći “Ne!”. Primjerice, kada bih odabrala gledati nekakvu TV-seriju na televiziji, moj bi se suprug odmah usprotivio, oduzeo mi daljinski upravljač, mrgodeći se pri tome, što ja to gledam i što će mi to.

 

Dobila sam snagu da mu kažem “ne”, i da ću ja od sada gledati što ja hoću, a ne samo on. Danas moj suprug to više ne čini. Energije su mi dale snagu i hrabrost da se zauzmem za sebe. Hvala puno gospođi Mirjani koja ih je prenijela na mene!

 

Obično nikada ne pitam svoje klijente za razlog njihova dolaska. Oni mi to često sami kažu i ispričaju mi sve o svojim tegobama. Za vrijeme tretmana ne razgovaram s klijentom, ali kada on završi, tada obično pitam klijenta o njegovim doživljajima.

 

Opis doživljaja zna biti jako bogat ili pak vrlo skroman, sve ovisi o elokventnosti klijenta i snazi energije.

 

Iz knjige "REKONEKCIJA Iscjeljenje Božjom i Svemirskom energijom"   -----------------------------------------I tu knjigu, moći ćete preuzeti tako da svojim mišem kliknete na link: 

http://www.digitalne-knjige.com/miljasevic.php te pažljivo slijedite daljnje 

upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga. 

Uredio i obradio: Nenad Grbac


------------------------

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


     Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.