Naš božićni poklon svim posjetiteljima portala www.digitalne-knjige.com Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika svim posjetiteljima našeg portala, odlučili smo darovati šest novih digitalnih knjiga. 

Tako da ćete odsad uz sve dosad već objavljene naslove na našem portalu moći preuzeti i sljedeće knjige: 

Klasici kršćanske književnosti: "Život svetoga Franje", Sv. Bonaventure 

Kritike, osvrti i intervjui: "Nemoć Kritike", Zlatka Šporera 

Poezija na internetu: "Grad života", Franke Dedović. 

Romani crtice i pripovjetke: ""Otvoreni kolodvor", Krunoslava Šetke. 

Romani crtice i pripovjetke: "Ruže na bojnikovu grobu", Ante Brčića. 

Književnost za djecu: "Priće o Živi", Klare Polak Poljarević 

Blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu žele vam autori knjiga i uredništvo portala. 

------------------------------------------------------------------

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com 


Knjigu "Život svetoga Franje" Sv. Bonaventure, predstaviti ćemo vam sljedećim opisom: 

Ediciju "Klasici kršćanske književnosti" odlučili smo započeti knjigom, "Život svetoga Franje" koju je napisao Sv. Bonaventura tijekom 13 stoljeća. 

O značenju i vrijednosti tog djela govori nam i činjenica da je Generalni kapitul male braće godine 1263., okupivši se u Pisi, prepoznao u životopisu sv. Bonaventure najvjerniji portret Utemeljitelja te je taj životopis postao službenom svečevom biografijom. 

Taj životopis Longpre naziva "književnim remek-djelom srednjovjekovne hagiografije". Njegova je vrijednost u tome što ga je napisao čovjek koji je isto osjećao i proživljavao što i serafski otac sv. Franjo. Bonaventurin suvremenik, njemu posve kongenijalan, sv. Toma Akvinski, čuvši da piše Franjin životopis, uskliknuo je: "Pustimo da jedan svetac piše o drugome!" 

Nenad Grbac 


Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/bonaventura.php, te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

------------------------------------------------------------------

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com 


Knjigu "Nemoć Kritike" Zlatka Šporera, predstaviti ćemo vam kratkim izvodom iz predgovora: 

Ovim pismima čitatelja želio sam kao običan građanin koji nije član ni jedne političke stranke a voli svoju zemlju, barem malo pridonijeti da se neke nepravilnosti pa i greške koje se javljaju u našem društvu makar donekle umanje ako ih već ne možemo otkloniti. 

Nema sumnje da pojedinac može pritom vrlo malo učiniti, no bojazan da neće postići ne smije biti opravdanje da se ništa i ne pokuša uraditi. Za pisanje u Vjesniku odlučio sam se kao dugogodišnji čitatelj ovog lista, a i stoga što ovaj list ima i stalnu rubriku Pisma čitatelja.

Činjenica da mi više dopisa nije objavljeno i da su mi u nekima pojedini dijelovi izostavljeni, nije me obeshrabrila niti navela da se prestanem javljati. Ovo me čak i ne iznenađuje, znajući da su svojevremeno poznate novine odbile tiskati članak našeg uglednog znanstvenika i nekadašnjeg člana Vlade RH. 

Uvjeren sam, naime, da neiznošenje ili stavljanje pod tepih određenih pojava i problema, što ponekad rado čine i pojedini mediji kao i političari, s vremenom dovodi samo do gomilanja problema i otežava njihovo rješavanje. Možda je tek zanimljiv detalj, a moguće je da je i puka slučajnost iz koje ne treba izvoditi nikakve zaključke da nijedan tekst koji sam slao Vjesniku do 2.000 godine nije 
niti kraćen niti neobjavljen iako su u nekima izrečene prilično oštre kritike vlasti. 

Zlatko Šporer


Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/sporer.php, te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.


------------------------------------------------------------------

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com 


Knjigu "Grad života" Franke Dedović, predstaviti ćemo vam uz pomoć kraćeg dijela recenzije koju je napisala Maja Milošević: 

Ljubav prema domovini, izražena stihovima tuge zbog rata, poticajne kritike zbog zaboravljenih žrtava, ne umire onda kad prestane 
granatiranje. Ona se uvijek mora isticati, pokazivati, njegovati. 

A oni koji su žrtvovani na oltaru domovine ne smiju biti zaboravljeni. Hrvatstvo mora biti način življenja, a ne povremeno iskazivanje osjećaja u cilju vlastite promidžbe ili koristi. 

Ljubav prema Gradu, našem gradu Dubrovniku, gradu koji moramo pisati velikim G jer je za prave Dubrovčane, Porporelaše on središte svijeta, ne jenjava, dapače, baš kao što majka svoje dijete voli najviše kad je ono bolesno, tako i ljubav prema Gradu raste kad je njemu najteže. 

A ako zaboravimo ratne nevolje, možda mu je upravo sad najteže - kad je stari dio grada gotovo prazan, rasprodan, kad su kulturni i umjetnički korijeni zaboravljeni i iskorišteni samo za zaradu. 

Gdje je nestao dubrovački ponos, ingordeca, gosparstvo? 
Nestalo u prijevodu, tvrdi Fani Dedović. Zato nas nitko ne razumije. 

Maja Milošević 


Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/dedovic4.php, te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

------------------------------------------------------------------

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com 


Knjigu "Otvoreni kolodvor" Krunoslava Šetke, predstaviti ćemo vam uz pomoć najave knjige: 

Zbirka priča Otvoreni kolodvor je sastavljena od 16 punoljetnih priča koje predstavljaju određeni literarni destinacijski menadžment jer progovaraju o životima ljudi u raznim destinacijama u domovini i inozemstvu, te o migracijskim sudbinama ljudi, bilo da se radi o ratnim ili, općenito, egzistencijalnim, pa se tako priče odigravaju u Zagrebu, Makarskoj, Sarajevu, Mostaru, Konjicu, Frankfurtu, New York-u etc., a uključene su i brojne nacionalnosti, kao primjerice kineska.

Svaka priča nosi sa sobom duh sredine u kojoj živi, vječitu migraciju duha i tijela, želju za promjenom, bijegom, obnovom postojećeg stanja i težnji k jednom boljem destinacijskom menadžmentu, a menadžer pojedine destinacije je svatko od nas ponaosob i svatko ju od nas može učiniti boljim mjestom za stanovanje. 

Naziv Zbirke je uzet iz dijela prve priče u Zbirci, pod nazivom Zagreb: Meni je Zagreb uvijek djelovao poput jednog velikog otvorenog kolodvora sa šinama po kojima se vlakovi neprimjetno pretvore u tramvaje i s ulicama po kojima se autobusi neprimjetno pretvore u taksije i uvijek sam tu bio samo usput i u tranzitu jer nisam imao nikoga kod koga bih ostao dulje ili za stalno ili razloga za takvo što kao što su to imali neki moji Hercegovci i uvijek bih se zadesio na trgu Bana Jelačića i pio dužu crnu kavu s čašom vode u Gradskoj kavani čekajući nekoga tko je trebao doći po mene ili sam ja trebao doći po nešto ili sam pak slao nekomu nešto ili bih se jednostavno samo slučajno zatekao tu bez točke i zareza. 

Krunoslav Šetka 

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/setka3.php, te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

------------------------------------------------------------------

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com 


Knjigu ""Ruže na bojnikovu grobu" Ante Brčića, također ćemo vam predstaviti uz pomoć najave knjige: 

Ante Brčić, autor jedne od najčitanijih knjiga na ovom portalu (knjiga "Devedeset dana do Bleibuga", preuzeto je više od 1400 primjeraka knjige), ponovno nam je poslao jedan svoj uredak. 

Za razliku od prethodnih knjiga istog autora ovaj roman smješten je u moderno doba i bavi se nesretnim sudbinama i stradanjima učesnika domovinskog rata. 

Dobro napisan, zanimljiv i pomalo kontraverzan ovaj će se roman ako ga pročitate dugo zadržati u vašem sjećanju.

Nenad Grbac 

------------------------------------------------------------------

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com 


Knjigu "Priće o Živi" Klare Polak Poljarević, također ćemo vam predstaviti uz pomoć najave knjige: 

Mnogi misle da je najlakše pisati za djecu, no mi se nikako ne bi složili s takvim tvrdnjama. Naime djeca su i pored sve svoje naivnosti ponekad i najteža i najzahtjevnija publika. Njima, za razliku od velike većine odraslih čitatelja ne možete "podvaliti ili prodati" bilo koju knjigu. 

Njih ne zanimaju ni tračevi, ni horoskopi, ni suhoparne znanstvene analize. 
Njih ne zanima ni što su kritičari rekli, ni kako su ocijenili knjigu. Njihovi kriteriji znatno su drugačiji. 

Da bi oni pročitali ili čak i pozitivno ocijenili neku knjigu ta knjiga mora imati jasno razrađenu priču, te mora biti napisana s puno duha i razumijevanja načina na koji djeca doživljavaju svijet oko sebe. Svaka takva knjiga mora imati i početak i sredinu i kraj i uvijek se mora jasno znati da dobro uvijek pobjeđuje zlo. Ako svega toga nema čitanje knjige će prestati tamo negdje na trećoj, petoj ili devetoj strani, a dijete će se
sklopivši knjigu odjednom sjetiti da ima puno toga drugog što bi valjalo obaviti. 

No, ništa od toga neće se dogoditi kad se djeca prihvate čitanja knjige "Priča o Živi", Klare Polak Poljarević. Naime ta knjiga ima baš sve one sastojke koji su potrebni da bi se djeci knjiga svidjela. Prvo knjiga je napisana s puno duha i smisla za zabavno, smiješno i zanimljivo te svako dijete u svakoj rečenici može jasno primijetiti da se autorica baš njemu obraća. Drugo glavni lik knjige je mačka po imenu Živa, a zna se da velika većina djece voli životinje. Treće prateći istinite doživljaje glavne junakinje djeca će naučiti da životinje također imaju svoju osobnost te da to uvijek treba poštivati. 

Razloga za čitanje knjige "Priče o Živi", osim ranije nabrojanih ima još mnogo i stoga ako imate dijete koje zna i voli čitati, ne razmišljajte puno nego jednostavno preuzmite knjigu. Zahvaljujući autorici i glavnoj junakinji mački po imenu Živa, knjiga je besplatna te dostupna svima. 

Nenad Grbac 

Onaj koji pročita priču o Živi prvo će poželjeti imati jedno malo umiljato mače kraj sebe. Onaj koji nije razumio tu posebnu emotivnu vezu između čovjeka i životinje, shvatit će. Nesvjesno će se naježit i pružiti ruke, možda i zazvati: ''Mic-mic!'' 

Klarina zbirka o mačkici Živi jest proza za malene i odrasle. Djecu čini savjesnijima, nas odrasle vraća nazad u djetinjstvo. 

Živin svijet postat će tako stvaran i za nas, pa kad stignu blagdani znat ćemo za kakvom čestitkom ćemo posegnuti. A možda, možda nam se stvarno tako omili Živin svijet da i sami poželimo udomiti kakvo malo i napušteno mače. 

Svakako, nakon čitanja Klarine zbirke, na ulicu ćemo izaći kao bolji ljudi. Nasmiješeni i puni duše. A u srcu, e tamo će nam se zasigurno zauvijek neko mače igrati klupkom vune. 

Krešimir Butković

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/polak4.php, te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

------------------------------------------------------------------

Te knjige su kao i sve naše dosad objavljene knjige besplatne za osobno korištenje, a preuzeti ih možete samo i isključivo na stranicama našeg portala.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj). 

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu 
www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala http://www.digitalne-knjige.com/

Kontakt:

Telefon: 01 / 384-37-97 

Mobilni telefon: 095 / 853-03-40

Dec 21 '11