Tržište digitalnih e-knjiga vrijedi gotovo milijardu dolara!
Prema Forresterovoj anketi koja je danas objavljena, tržište digitalnih knjiga (e-knjiga) polako postaje ozbiljan konkurent klasičnom papirnatom tržištu…


Do nedavno, čitanje knjige na računalu bilo je nezamislivo. Ne zato što je to tehnički bilo teško (tehnologiju za to imamo posljednjih 50 godina), već uglavnom zbog toga što klasičan računalni ekran nije bio pravi format za iskustvo čitanja knjige.


No, sve je to promijenio Amazonov e-čitač Kindle koje je napravio pravu malu revoluciju na području digitalnog sadržaja.


Najnoviji podaci iz Forresterove ankete pokazuju kako će američko tržište digitalnih knjiga do kraja godine vrijediti fantastičnih milijardu dolara. Forrester navodi kako će i bez velikih promjena u tehnologiji e-čitača (što je malo vjerojatno) cijelo tržište do kraja 2019. godine vrijediti čak 3 milijarde dolara!


Zanimljivo kako ljudi i dalje digitalne knjige najviše čitaju putem kompjutera, tableta mobitela i laptopa (70%), dok se Amazonov Kindle nalazi na uvjerljivom drugom mjestu s 10%. Treći je iPhone (5%), a slijede Sony , netbookovi... 


Kad ove posljednje podatke pridružimo s onim Amazonovim priopćenjem kako se digitalne knjige bolje prodaju nego klasična papirnata izdanja - dobivamo činjenicu koja će neke razočarati, ali to ne znači kako je manje istinita. 


Uvijek ćemo čitati i konzumirati pisanu riječ, ali KNJIGE SU PRED IZUMIRANJEM!

Odabrao i obradio: Nenad Grbac------------------------

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


     Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

 
Prethodni post     
     Sljedeći post
     Blog

Zid

Nema komentara
Morate se prijaviti na komentar