Par riječi o poeziji Slomljeno krilo gospođe Senke Ivezić
U izdanju digitalnih knjiga u Zagrebu upravo je objelodanjena prva zbirka poezije gospođe Senke Ivezić. 


Riječ je o zbirci koja je nastala prije 30 godina ali je tek danas ugledala svjetlost dana. I ja općenito mogu reći da je mnogim našim pjesnicima i piscima učinjena golema nepravda dugogodišnjom praksom ignoriranja svega onoga što se opiralo shemama službene državne ideologije. Tako da nije čudno da se prve zbirke poezije pojavljuju nekoliko decenija kasnije. 


Fundamentalna pitanja i životne dileme autorica promatra kao pitanja neozbiljene ljubavi koja je tema toliko karakteristična za mlade ljude na počecima njihova životnoga puta i ova se tematika kod gospođe Ivezić pojavljuje u njenom najdostojanstvenijem obliku, kao ljubav na tlu svakodnevnoga običnoga života mlade djevojke, kao zabrinutost djevojke za vlastitu sudbinu, kao toplina u krugu domaćega života ili i inače u dubokim moralnim odnosima i dilemama. 


Na žalost ova knjiga poezije iznosi na vidjelo tek jedan mali segmenat toga života dok bi potpuniju sliku trebali dobiti u njenih slijedećim zbirkama koje su ostavljene za budućnost. 


Međutim i u ovoj zbirci može se vidjeti kako se ljubav penje do lirskoga oduševljenja u kojem ima mnogo dubine osjećanja i prisnosti ali protkane beskonačnim stradanjem koje ovladava čitavom egzistencijom u ljupkim doživljajima jedne potištene i čeznutljive duše. Ali i inače mladalačka ljubav jest takva, puna osjećaja, nježna, bez obilne fantazije, kao igra, melankolična i jednostavna. 


I već zbog ovih karakteristika zbirku poezije Slomljeno krilo treba uzeti ozbiljno u obzir te je ja stoga toplo preporučujem čitateljima digitalnih knjiga, 


U adelaideu zlatan gavrilović kovačNapisao: Zlatan Gavrilović Kovač


----------------------------------------
I tu knjigu, moći ćete preuzeti tako da svojim mišem kliknete na link: 

http://www.digitalne-knjige.com/ivezic.php te pažljivo slijedite 

daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.


----------------------------------------
Uredio i obradio: Nenad Grbac


------------------------

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


     Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.Prethodni post     
     Sljedeći post
     Blog

Zid

Nema komentara
Morate se prijaviti na komentar