Probijena zaštita Amazonovih digitalnih knjiga
 


Rezultat marljivog rada izraelskog hakera neće se svidjeti Jeffu Bezosu, vlasniku Amazona. 


Haker Labba je pronašao propust u Amazonovoj DRM zaštiti digitalnih knjiga te ga iskoristio za skidanje te zaštite. To znači da je sada moguće, uz prave alate, skinuti zaštitu protiv kopiranja na svakoj legalno kupljenoj Amazonovoj knjizi.

Skidanje zaštite će omogućiti pretvaranje svih legalno kupljenih knjiga u neki drugi format te bi sljedeći korak mnogih mogao biti dijeljenje knjige putem interneta.

 

Zasad se još nisu pojavili alati kojima bi svaki korisnik mogao skinuti DRM zaštitu, ali vjerujemo da je to samo pitanje vremena.

 

Također vjerujemo da je samo pitanje vremena kada će Amazon popraviti svoj propust i korisnicima njihova čitača poslati novu verziju firmwarea. Utrka počinje.


I na kraju treba samo dodati. Ne bojte se nama se to neće dogoditi. Naime sve knjige na stranici www.digitalne-knjige.com su i besplatne i svima dostupne što je na neki način naš mali doprinos borbi protiv vlasničkog softvera i liberalnog kapitalizma koji u svemu pa nažalost i u knjigama i u ljudima uvijek i isključivo vidi samo novac.


---------------------

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


     Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.
Prethodni post     
     Sljedeći post
     Blog

Zid

Nema komentara
Morate se prijaviti na komentar